Companii

ZF Reindustrializarea României. Andrei Cionca, CEO al Impetum Group: „Trebuie să punem capitalul la lucru, să facem tranzacţii şi fuziuni ca să ajungem cu dimensiunea companiilor româneşti la economii de scară. Avem nevoie de companii mari şi de investiţii pe măsură“

Andrei Cionca, CEO al Impetum Group: Noi am cumpărat companii în Hârşova, Piatra-Neamţ, Reghin, Bistriţa, Râmnicu Vâlcea. Credem că acolo este potenţialul adevărat în industrie.

Andrei Cionca, CEO al Impetum Group: Noi am cumpărat companii în Hârşova, Piatra-Neamţ, Reghin, Bistriţa, Râmnicu Vâlcea. Credem că acolo este potenţialul adevărat în industrie.

Autor: Mirabela Tiron, Cristina Bellu

30.05.2024, 16:40 98

ROCA Industry este primul holding industrial din România, specializat în materiale de construcţii, listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul ROC1, din martie 2024 Nu avem astăzi un fond de investiţii în România care să îşi permită investiţii de 100 mil. euro. Capitalul trebuie să fie cel puţin de un miliard de euro ca să faci o astfel de investiţie, iar la noi nu există.

Industria României, sector ce contribuie cu 20% la PIB, are o inerţie foarte mare, iar prin politici integrate, care să adreseze inclusiv zona de materii prime, prin capital şi  valorificarea „plusurilor“ pe care le avem putem recâştiga o poziţie din trecut şi ajunge astfel pe harta Europei. Trebuie să mobilizăm resursele de care dispune economia, în special oportunitatea alocării celor 255 mil. euro din fondurile de pensii, care pot fi direcţionate către vehiculele de private equity, prin care putem aduce capital în industria românească.

„Economia României nu are suficient timp să aştepte creşterea organică a companiilor româneşti, de aceea trebuie să punem repede capital la lucru, trebuie să facem multe tranzacţii, multe fuziuni şi să ajungem cu dimensiunea companiilor ro­mâ­neşti la economii de scară, la mo­da­li­ta­tea în care să putem să avem forţă de ne­go­cie­re şi în amonte şi în aval, cu capitalizări bur­siere mari care să ne permită să atragem capital mult“, a spus Andrei Cionca, CEO  al Impetum Group, la conferinţa „Reindustrializarea României 2024“.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro