Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management finalizează proiectul plajei urbane artificiale Lagoon Park Bucharest, după o investiţie de 33 mil. euro

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management finalizează...

Autor: Cristina Bellu

10.06.2024, 12:02 3424

Forty Management, dezvol­tator român de proiecte imobiliare cu destinaţie mixtă şi reconversie urbană verde, anunţă că va inaugura miercuri, 12 iunie, proiectul Lagoon Park Bucharest, prima plajă urbană artificială din Europa, în urma unei investiţii de 33 de milioane de euro.

Complexul va fi situat pe Strada Coralilor nr. 18, în sectorul 1 al Capitalei, în apropiere de Petrom City.

“Lagoon Park Bucharest este prima plajă urbană artificială dintr-o capitală europeană(...) Proiectul înseamnă transformarea unei foste platforme industriale abandonate, de 40.000 de metri pătraţi, într-o oază urbană verde, ce include o lagună turcoaz de 10.000 mp cu o adâncime medie de 2 metri, 11.000 mp de plaje cu nisip alb, 1.150 de şezlonguri, 2 restaurante, 280 de locuri de parcare publice şi nenumărate alte facilităţi“, explică Lucian Azoiţei, CEO al Forty Management.

Compania a demarat în 2023 lucrările pentru Central District Lagoon City, un proiect care va cuprinde peste 400 de apartamente strict pentru închiriere, spaţii de biouri şi servicii şi un hotel, alături de laguna artificială amplasată în centrul complexului.

Ideea din spatele proiectului îşi are originile în America, acolo unde Crystal Lagoons, o companie americană cu birouri în întreaga lume, a dezvoltat şi patentat o tehnologie care permite construirea şi întreţinerea unor lagune artificiale de dimensiuni nelimitate, la costuri reduse, oriunde în lume.

“ Experienţa Forty în proiecte inovatoare şi sustenabile, pe lângă succesul în dezvoltările exclusiv verzi, a condus la acest parteneriat pe termen lung ", spune Jean Pierre Juanchich, Director Global Business al Crystal Lagoons.

Portofoliul Forty Management include în acest moment opt proiecte mixed-use de tip Lagoon City şi 11 proiecte de tip Public Access Lagoon, ce vor fi dezvoltate în alte şase ţări - Ungaria, Cehia, Polonia, Italia, Franţa şi Spania, la care se adaugă trei hoteluri de lux cu un număr total de 702 de camere – Radisson Lagoon şi Central District Hotel - Crest Collection la Bucureşti, alături de hotelul Swisshotel Hotel din cadrul Lagoon City Budapesta.