Constructii & Imobiliare

Elveţienii de la Holcim îl promovează pe Remus Viscol în funcţia de director al diviziei de Agregate

Elveţienii de la Holcim îl promovează pe Remus Viscol...

Autor: Cristina Bellu

05.06.2024, 10:58 129

Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcţii din România după cifra de afaceri, anunţă numirea lui Remus Viscol în funcţia de director al Diviziei de Agregate.

Cu studii în inginerie mecanică şi cu o experienţă de peste 22 de ani în cadrul Holcim România, Remus Viscol a avansat pe diverse roluri, de la cel de inginer în divizia Vânzări Betoane Craiova la cel de manager naţional Vânzări Betoane, în 2013, iar începând cu anul 2021 având poziţia de  manager al diviziei Betoane pe Regiunea de Sud.

„Prioritatea noastră este să dezvoltăm şi să consolidăm parteneriate de lungă durată, şi să răspundem prompt şi eficient cerinţelor pieţei", spune Remus Viscol, director Agregate în cadrul Holcim România.

Holcim este unul dintre cei mai mari producători de agregate din ţară, cu patru staţii localizate la Sălcioara, Neudorf, Stănceşti şi Gligoreşti.

În 2022, Holcim România a raportat afaceri de  2,2 miliarde de lei, iar în 2023, Holcim a făcut mai multe mutări pe piaţa din România, după ce a cumpărat compania Stones Business Development, extinzându-şi divizia de agregate din portofoliu, dar şi pe cea de betoane, odată cu achiziţia activelor companiei Betonexpres din zona Floreşti, judeţul Cluj. Aceste tranzacţii au venut după ce producătorul a mai făcut şi alte achiziţii în ultimii ani. În 2022, Holcim a cumpărat compania General Beton România din judeţul Timiş.

Strict pentru producţia de ciment, Holcim are două fabrici, la Câmpulung, judeţul Argeş, şi la Aleşd, judeţul Bihor. Lor li se alătură unităţile de producţie achiziţionate în ultimii ani.

Totodată, în toamna lui 2023, Holcim România a finalizat o investiţie de peste 15 milioane de euro în retehnologizare, în vederea creşterii cu aproximativ 45% a capacităţii de producţie a fabricii de BCA (beton celular autoclavizat) de la Adjud, judeţul Vrancea, dar şi o investiţie de peste 3 milioane de euro într-o nouă staţie de agregate în localitatea Neudorf, judeţul Arad.