Constructii & Imobiliare

Veolia România semnează pentru prelungirea contractului de concesiune pentru serviciile de apă şi canalizare din Ploieşti până în 2037. Contractul vizează implementarea unor soluţii de depoluare şi investiţii în construcţia unei noi staţii de epurare a apelor uzate

Veolia România semnează pentru prelungirea contractului...

Autor: Cristina Bellu

04.06.2024, 12:41 204

Apa Nova Ploieşti (ANP), parte a Veolia România, a semnat recent actul adiţional care prevede prelungirea contractului de concesiune până în 2037 privind serviciile de apă şi canalizare din Municipiul Ploieşti.

Odată cu extinderea contractului, compania urmează să asigure accesul la servicii de apă şi canalizare pentru peste 99% din populaţia municipiului, reducerea pierderilor din reţeaua de apă la un maximum de 20%, în paralel cu alinierea la normativele europene privind tratarea apelor uzate urbane.

Contractul mai prevede construcţia unei noi staţii de epurare a apelor uzate pentru a respecta standardele de calitate, precum şi Directivele Europene privind Apa şi Apele Uzate.

Staţia va fi autosustenabilă într-un procent de peste 50%.

"Prin integrarea de noi tehnologii şi soluţii sustenabile, contractul de concesiune se aliniază obiectivelor programului strategic Veolia – GreenUp 2024-2027, de accelerare a transformării ecologice prin cei 3 piloni de acţiune: depoluare, decarbonizare şi regenerare resurse," spune Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România. 

Oficialii de la Veolia România spun că implementarea programului de investiţii nu necesită finanţări suplimentare din partea Municipiului Ploieşti. În schimb, municipalitatea va oferi suport în obţinerea aprobărilor necesare, şi va monitoriza progresul programului printr-un Comitet de Coordonare format din reprezentanţi ai ambelor părţi.

În plus, strategia tarifară va fi aprobată de Consiliul Local al Municipiului Ploieşti şi avizată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.