Eveniment

3.000 de sindicalişti vor ieşi în stradă, nemulţumiţi de disponibilizările din Poşta Română

.000 de sindicalişti vor ieşi în stradă, nemulţumiţi de disponibilizările din Poşta Română

Autor: Mediafax

22.07.2011, 14:03 247

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin,ameninţă că în două săptămâni peste trei mii de sindicalişti vorieşi în stradă, nemulţumiţi de disponibilizările din Poşta Română,care nu duc la o modernizare a companiei, precizând că problema afost discutată, vineri, şi cu delegaţia FMI.

Dumitru Costin a spus că la discuţiile cu delegaţia FMIsindicaliştii au amintit problema privind neaplicarea măsurilorconcrete de reintegrare pe piaţa muncii a celor disponibilizaţi dincompaniile de stat.

Sindicaliştii au dat ca exemplu situaţia angajaţilor de la CFRşi a celor din Poşta Română.


"Nu se discută despre modernizare, doar despre disponibilizări,astfel că peste două săptămâni trei mii de oameni ies în stradăpentru a protesta faţă de acest fals pas de restructurare", a spusCostin.



Potrivit liderului BNS, reprezentanţii FMI le-au dat dreptate înceea ce priveşte faptul că Guvernul nu se gândeşte la programecoerente de modernizare. Sindicaliştii au spus că în ceea cepriveşte CFR, guvernanţii au distrus toate companiile şi le-au adusîntr-o situaţie fără ieşire, deşi cu ani în urmă puteau face cevapentru a le salva, la fel cum pot face acum pentru PoştaRomână.

Costin a precizat că doar disponibilizările nu rezolvă problema,ci amână la nesfârşit luarea unor soluţii concrete.


"Am constatat şi noi şi FMI că există o tendinţă de amânare amodernizării companiilor de stat", a mai spus liderul BNS. Citiţimai mult despre protestele sindicaliştilor de la Poşta Română pewww.mediafax.ro