Eveniment

Explozie în atelierul Liceului Tehnologic "Dimitrie Bolintineanu" din oraşul Bolintin Vale

Explozie în atelierul Liceului Tehnologic "Dimitrie...

Autor: Gabriel Pecheanu

08.06.2024, 09:44 21

O explozie în atelierul Liceului Tehnologic "Dimitrie Bolintineanu" din oraşul Bolintin Vale s-a produs vineri seara, în încăperea respectivă fiind două cadre didactice şi patru elevi. Doi dintre elevi şi cadrele didactice au primit îngrijiri medicale. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

„Explozie în atelierul Liceului Tehnologic "Dimitrie Bolintineanu" din oraşul Bolintin Vale. Aceasta s-a produs ieri după-amiază, în timpul orei, în încăperea respectivă fiind două cadre didactice şi patru elevi. Explozia nu a fost urmată de incendiu. Doi dintre elevi şi cadrele didactice au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior au fost transportaţi la spital un băiat, în vârstă de 16 ani, cu arsuri la nivelul braţului drept, la membrele inferioare şi la faţă şi unul de 17 ani, cu arsuri la braţul stâng”, anuţă ISU Giurgiu.

Atelierul în care s-a produs explozia se află într-o clădire separată de corpul liceului şi nu a fost necesară evacuarea celorlalţi elevi.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere, o descarcerare şi două ambulanţe SAJ.

„Cel mai probabil explozia s-a produs în urma unor operaţiuni de sudură la macheta unui glob pământesc confecţionat din fibră de sticlă, vopsită, în urma unor acumulări de gaze în interiorul acestuia. Clădirea în care funcţionează atelierul este veche, nu a suferit modificări structurale şi din acest motiv nu se supune autorizării ISU”, precizează, în finalul informării, ISU Giurgiu.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Bolintin Vale au fost sesizaţi prin apel 112 de către o femeie, cu privire la faptul că tavanul unei clase s-ar fi prăbuşit, în Liceul Dimitrie Bolintineanu.

„Din primele cercetări a reieşit faptul că, la data de 7 iunie a.c., în intervalul 15.00-16.00, în timpul desfăşurării unor activităţi în atelierul de practică, constând în sudarea unui glob pământesc, acesta a explodat, din cauza unor acumulări de gaze în interior.(...) În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, transmite IPJ Giurgiu..