ZF Transilvania

Amethyst România, reţeaua de centre specializate în radioterapie, investeşte peste 10 mil. euro într-un nou spital dedicat tratamentelor oncologice la Satu Mare

Amethyst România, reţeaua de centre specializate în...

Autor: Laurentiu Cotu

16.05.2024, 16:58 101

Amethyst România, reţeaua de centre specializate în radioterapie creată de antreprenorul Ludovic Robert, unul dintre fondatorii grupului A&D Pharma, a demarat o investiţie de peste 10 mil. euro pentru construirea unui nou spital dedicat tratamentelor oncologice în Satu Mare, în cartierul Micro 15. Noul spital din Satu Mare va fi al cincilea centru Amethyst din România, după unităţile existente deja în Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Timişoara.

’’Sperăm ca luna ianuarie 2025 să fie luna în care deja sătmărenii să poată fi trataţi în cadrul noului spital, aprope de familiile lor, fără a mai fi nevoiţi să facă deplasări consumatoare de timp şi resurse în alte oraşe’’, a declarat Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare, într-un comunicat de presă.

Costurile tratamentelor vor fi acoperite integral de către Casa Naţională de Sănătate si acestea vor fi administrate şi supravegheate de către o echipă formată din peste 100 de cadre medicale, potrivit comunicatului de presă transmis de primăria Satu Mare.

’’Suntem încântaţi să aducem expertiza şi resursele noastre la Satu Mare şi să contribuim la lupta împotriva cancerului în România. (…) Accesul la reţeaua europeană de autostrăzi, precum şi proiectele de dezvoltare a infrastructurii deruate în ultimii 8 ani, fac din Satu Mare un oraş interesant pentru investitori’’, a declarat Dr. Ciprian Casian, CEO Amethyst România.

Reţeaua de clinici de radioterapie Amethyst a investit aproximativ 35 mil. euro în deschiderea celor patru centre pe care le are în România, în contextul în care spitalele sunt construite de la zero şi ulterior dotate cu aparatură, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Amethyst România.

Reţeaua de clinici de radioterapie Amethyst a apărut în 2010, la iniţiativa antreprenorului Ludovic Robert, unul dintre fondatorii grupului farmaceutic A&D Pharma. În 2012 a apărut prima clinică în Otopeni, iar un an mai târziu, în 2013, s-a extins şi în Cluj-Napoca. În acelaşi an 2013, brandul creat în România a ieşit în afara graniţelor şi a deschis o clinică în Polonia. Strategia de extindere a continuat în afara ţării, fiind deschise în total 11 centre în afara României, în Franţa, Anglia, Austria, Polonia, Italia. În 2023, compania avea în plan deschiderea a încă trei centre în afara ţării.

În 2019, fondul de investiţii american Rohatyn a investit în reţeaua de clinici de radioterapie, iar din 2020 brandul medical a continuat extinderea din România, mergând cu clinici în oraşele Alba Iulia şi Timişoara, după nevoia pacienţilor.

În centrele Amethyst a fost implementat un concept de Patient Care, prin care mai mulţi specialişti, de la psihologi, la nutriaţionişti, asistente medicale ajută pacientul oncologic pe tot parcursul tratamentului sau după ce încheie terapia. Cifra de afaceri estimată pentru Amethyst România în 2022 era de 33 mil. euro, în creştere cu peste 30%, iar la nivel european estimările prevedeau afaceri de circa 100 mil. euro, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii reţelei Amethyst.