ZF Transilvania

Se poate construi o şcoală de la zero într-un an şi jumătate? Un campus şcolar de 40 mil. euro ar urma să fie ridicat de la zero în numai 16 luni, la Braşov

Se poate construi o şcoală de la zero într-un an şi...

Autor: Laurentiu Cotu

02.07.2024, 16:33 102

Primăria Braşov a publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de participare la licitaţia având ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul ’’Campus integrat învăţământ dual Braşov’’, investiţie estimată la peste 190 mil. lei (aproximativ 38 mil. euro), fără TVA. Data limită de depunere a ofertelor este 31 iulie 2024, iar durata estimată a contractului este de 16 luni, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Braşov.

Campusul va include un centru educaţional, un cămin pentru elevi/studenţi cu o capacitate de 400 de locuri, o cantină cu bucătărie proprie şi o sală de sport cu caracter multifuncţional. Campusul va fi construit în cartierul Stupini, pe Str. Albinelor nr. 29, pe un teren al municipiului Braşov în suprafaţă de 28.896 mp. Pentru această investiţie primăria Braşov a obţinut o finanţare nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în valoare de 20 de milioane de euro.