ZF Transilvania

Primăria Baia Sprie, judeţul Maramureş, a câştigat un proiect european de 19,3 mil. euro pentru dezvoltarea infrastructurii de transport nepoluant

Primăria Baia Sprie, judeţul Maramureş, a câştigat...

Autor: Laurentiu Cotu

18.06.2024, 17:08 656

Primăria Baia Sprie, judeţul Maramureş, a accesat un proiect european de 19,3 mil. euro, finanţat prin Prioritatea 4 - O regiune cu mobilitate urbană multimodală durabilă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, ce prevede dezvoltarea infrastructurii de transport alternativ nepoluant.

Proiectul presupune realizarea unui coridor format din trasee dedicate pentru 2 autobuze electrice, 3 km de piste de biciclete, staţii de alimentare, depouri, staţii de aşteptare pentru transportul public şi amenajări pietonale. Totodată, vor fi refăcuţi şi modernizaţi aproximativ 7 km de străzi pe ruta Baia Sprie-Chiuzbaia, pentru a susţine investiţiile în transportul public şi pentru a încuraja toţi localnicii să se bucure de alternative la transportul clasic, prin traseele pietonale sau circuitele velo care vor fi implementate între aceste două localităţi.

’’La finalul proiectului, preconizat pentru vara anului 2028, cel puţin 248.000 de cetăţeni vor folosi sistemul de transport public în fiecare an, iar pistele de biciclete sunt aşteptate să fie folosite de către peste 25.000 de ciclişti. Sistemele de bike-sharing vor asigura acces neîngrădit la mobilitatea multimodală, iar sistemele de monitorizare vor permite ca tot traficul să se desfăşoare într-o manieră sigură, nu doar ecologică’’, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.