ZF Transilvania

Primăria Oradea investeşte 11,8 mil. lei într-o nouă creşă în cartierul Rogerius

Primăria Oradea investeşte 11,8 mil. lei într-o nouă...

Autor: Laurentiu Cotu

05.06.2024, 16:37 67

Primăria Oradea derulează un proiect de investiţii de 11,8 mil. lei (aproximativ 2,4 mil. euro), finanţat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), prin Compania Naţională de Investiţii, pentru construcţia unei noi creşe în cartierul Rogerius, care va putea găzdui 40 de copii.

’’În vara anului 2022 s-a semnat contractul de finanţare, iar la începutul lunii iunie a acestui an primăria Oradea a emis autorizaţia de construire, necesară pentru demararea execuţiei lucrărilor de realizare a creşei. Construcţia propusă va avea un regim de înălţime <parter>, cu o suprafaţă construită totală de 1.342 mp şi va fi separată în 3 nuclee funcţionale <nucleul administrativ, nucleul de copii şi nucleul tehnico-administrativ>’’, potrivit unui comunicat de presă transmis de municipalitatea din Oradea.

Noua creşă de pe strada Aluminei va avea patru dormitoare, patru camere de joacă şi va putea găzdui 40 de copii. Clădirea va dispune de bucătărie şi spălătorie proprie, spaţiu de luat masa, cabinet medical şi spaţiu administrativ pentru personal. De asemenea, va avea un aport de energie verde, din surse regenerabile, cu panouri fotovoltaice şi panouri solare montate pe acoperiş. Creşa va dispune şi de un spaţiu de joacă în aer liber, amenajat pentru cei mici, se mai arată în comunicatul de presă transmis de primăria Oradea.

Lucrările vor fi demarate în decursul acestui an de către asocierea dintre companiile Everest One BCG şi New Beginning Constructions Company, ambele din judeţul Mehedinţi. Termenul de realizare este de 12 luni.