ZF Transilvania

Proiect european de peste 1,4 mil. euro pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale şi urbane din oraşul Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş

Proiect european de peste 1,4 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

19.06.2024, 17:53 36

Primăria Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş, implementează un proiect european de peste 1,4 mil. euro, finanţat prin Prioritatea 7 - O regiune atractivă, din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, pentru dezvoltarea infrastructurii sociale, educaţionale şi urbane. În cadrul acestui proiect a fost construită o nouă grădiniţă, pentru 66 de copii, modernizate 30 de apartamente în blocuri sociale pentru 120 de locuitori ai oraşului Târgu Lăpuş şi a fost dezvoltat un spaţiu urban cu 3,5 km de piste de biciclete.

’’Până la finalul acestui an, localnicii vor vedea efectele pe termen lung ale implementării acestui proiect, şi anume o creştere a calităţii vieţii pentru întreaga populaţie a oraşului. Asta survine şi în urma îmbunătăţirii serviciilor educaţionale şi sociale, prin cele două clădiri construite, fiecare cu un scop bine determinat’’, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.