Auto

“Mustangul” european revine: Ford reînvie Capri sub forma crossover coupé electric

“Mustangul” european revine: Ford reînvie Capri sub...

Autor: Bogdan Alecu

10.07.2024, 19:12 130

Prin programul Rabla Plus, Capri Extended Range RWD (286 CP) are un preţ de 41.900 de euro cu TVA. @ Autonomie de 627 km pentru versiunea RWD Extended Range cu 286 CP.

Ford continuă relansarea numelor legendare din istoria sa, iar după Mustang Mach-E, Puma şi Explorer, acum readuce în prim-plan Capri – maşina lansată la finalul anilor 60 în Europa.

Modelul original a fost lansat la final de 1968 sub forma unui coupe fastback, desenat de Philip Clark, designer implicat şi în proiectul Mustang. Capri utiliza componente de la Cortina, sedanul de clasă medie al Ford Europa, iar vânzările sale până la închiderea producţiei la mijlocul anilor 80 au ajuns la aproape 2 milioane de unităţi, fiind unul dintre cele mai apreciate maşini ale Ford în Europa.

Utilizând un concept similar cu Mach-E, care preia şi numele şi imaginea alături de elemente de design de la Mustang, Capri vine tot sub forma unui crossover coupe ce împarte platforma tehnică cu noul Ford Explorer electric.

Astăzi, Ford a prezentat noul Capri, renaşterea unui model legendar care intră în lumea maşinilor electrice sub forma unui crossover coupé şi aduce din nou în lumina reflectoarelor numele care a făcut istorie timp de aproape două decenii.

Designul scoate în evidenţă linii şi elemente clasice ale legendarului model Capri, evidenţiate în culori precum Vivid Yellow şi Blue My Mind. Interiorul propune o atmosferă minimalistă şi digitală, cu materiale moi la atingere şi scaune faţă sculptate dintr-o singură piesă.

În dotarea de serie au fost incluse dotări precum acces şi pornire fără cheie, scaune faţă şi volan încălzite, control al climatizării cu două zone şi scaun şofer cu funcţie de masaj şi memorie. Tehnologia inovatoare propusă pentru integrarea sistemului multimedia SYNC Move permite ca ecranul central de 14,6 inchi să culiseze în sus şi în jos pentru a oferi cel mai confortabil unghi de vizualizare sau pur şi simplu pentru a se potrivi cu stilul şi preferinţele  celui de la volan, întocmai precum la Explorer.

Capri oferă un spaţiu de încărcare de până la 572 de litri, o podea reglabilă pentru portbagaj, o MegaConsolă de 17 litri în cotiera faţă în care încape chiar şi un laptop, dar şi un spaţiu secret şi securizat pentru depozitare, denumit Private Locker.

Pachetul tehnologic include 12 senzori ultrasonici, 5 camere şi 3 radare care susţin sisteme avansate de asistenţă, printre care Assisted Lane Change şi Clear Exit Warning.

În versiunea cu autonomie extinsă, cu un motor de 286 CP pe puntea spate, Capri poate parcurge peste 620 km cu o singură încărcare, iar bateria de 77 kWh se poate încărca de la 10 la 80% în doar 28 de minute. Bateria versiunii AWD cu două motoare are o capacitate de 79 kWh şi permite o viteză maximă de încărcare de 185 kW. Puterea maximă de 340 CP îi permite o acceleraţie 0-100 km/h în 5,3 secunde.

Prin programul Rabla Plus, Capri Extended Range RWD (286 CP) are un preţ de 41.900 de euro cu TVA, iar preţul poate trece de 55.000 de euro.