Business Hi-Tech

ZF Cybersecurity Trends 2024. Protecţia datelor în era AI. Valentin Necoară, CTO al CertSIGN: Nu ai cum să eviţi să fii atacat dacă eşti expus în mediul online. Ideea e cum faci să te pregăteşti pentru momentul în care se întâmplă, nu „dacă“ se întâmplă

Valentin Necoară, CTO al CertSIGN: Când ai multe servicii în mediul online suprafaţa de atac creşte şi nu mai e suficient să ai un instrument, ci trebuie să lucrezi la ce fac oamenii tăi, cei din spatele acelei protecţii a infrastructurii.

Valentin Necoară, CTO al CertSIGN: Când ai multe servicii în mediul online suprafaţa de atac creşte şi nu mai e suficient să ai un instrument, ci trebuie să lucrezi la ce fac oamenii tăi, cei din spatele acelei protecţii a infrastructurii.

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.06.2024, 12:00 62

♦ „Dacă în ulimii ani aveam două-trei atacuri pe săptămână, începând din decembrie anul trecut avem şi două-trei atacuri pe zi. Remarcăm o creştere extrem de mare a numărului de atacuri şi în continuare, fiind an electoral, o să crească numărul de atacuri“.

Într-o lume digitală în continuă evoluţie, vulnerabilitatea la atacurile cibernetice este inevitabilă, astfel că jucătorii care sunt prezenţi în mediul online trebuie să se pregătească constant şi să aibă mereu pregătite măsuri de securitate, consideră Valentin Necoară, CTO al CertSIGN - companie locală care oferă servicii de cybersecurity şi de semnătură electronică, printre altele.

„Noi am înţeles foarte clar că nu avem cum să evităm să se întample asta (să fim atacaţi). Nu există să fii pregătit 99%, putem să o păţim oricând. Pentru că sofware-urile prin care oferim servicii sunt dezvoltate de noi, unele sunt certificate şi verificate, dar folosim Microsoft Windows, folosim tooluri de asset inventory pe care nu le dezvoltăm noi. Iar ideea e cum te pregăteşti pentru momentul în care se întâmplă, nu dacă se întâmplă. Da, poţi să scapi, poţi să ai noroc, dar eşti expus şi vulnerabil. Dacă nu ai servicii online, atunci eşti liniştit, dar chiar şi atunci se poate să fii atacat, prin e-mail“, a explicat Valentin Necoară în cadrul conferinţei ZF Cybersecurity Trends 2024. Protecţia datelor în era AI.

El a adăugat că dacă în urmă cu câţiva ani compania pe care o reprezintă înregistra între două şi trei atacuri cibernetice pe săptâmână, din decembrie 2023, certSIGN înregistrează de două-trei ori pe zi. De altfel, Valentin Necoară este de părere că numărul de atacuri cibernetice este în creştere.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro