Eveniment

De ce au protestat contabilii luni: sunt greşite măsurile fiscale sau modul în care au fost adoptate?

De ce au protestat contabilii luni: sunt greşite...

Autor: Răzvan Botea

09.07.2024, 00:05 627

♦ 1.300 de contabili şi consultanţi fiscali au protestat luni în Bucureşti împotriva e-TVA şi altor măsuri fiscale ♦ Contabilii şi antreprenorii au cerut eliminarea e-TVA şi consultări cu mediul de business pentru modificările fiscale.

„Iniţial era inaplicabil e-TVA, dar s-a mai modificat. Suntem încă împotriva măsurii, pentru că rămân în seama contabililor nişte obligaţii de verificare a situaţiilor fiscale. Am stabilit ca în septembrie să vedem pe datele din august cât de mari sunt abaterile (dintre decontul de TVA precompletat de ANAF şi situaţia reală - n. red.). Atunci vom vedea dacă datele sunt exacte“, a spus, pentru ZF, Adrian Benţa, unul dintre consultanţii fiscali care au fost la discuţiile cu guvernul.

Pe de altă parte, adaugă el, este vorba şi de modul în care au fost introduse modificările fiscale, care au fost în număr foarte mare: „Nici eu, consultant fiscal, nu am mai putut ţine pasul la un moment dat cu avalanşa de modificări, cu atât mai puţin antreprenorii, care trebuie să le şi aplice“, a mai spus Benţa.

Circa 1.300 de consultanţi fiscali, contabili şi antreprenori au protestat luni în Bucureşti şi au cerut, printre altele, eliminarea e-TVA şi consultare din partea guvernului pentru modificările fiscale. Protestul vine în contextul în care guvernul a introdus, recent, măsura e-TVA, care este o nouă modalitate pentru companii de a transmite către Agenţia Naţională  pentru Administrare Fiscală (ANAF) decontul de TVA pentru contribuabili.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro