Auto

Criza TAROM s-a încheiat: Compania anunţă că a ajuns la un acord cu piloţii pentru derularea operaţiunilor în regim normal

Criza TAROM s-a încheiat: Compania anunţă că a ajuns...

Autor: Petru Mazilu

09.07.2024, 08:59 399

TAROM şi reprezentanţii personalului navigant au ajuns la un acord pentru derularea operaţiunilor în regim normal. Anunţul a fost făcut marţi de reprezentanţii TAROM prin intermediul unui comunicat de presă. Toate cursele au revenit la normal.

Potrivit comunicatului „Compania TAROM a continuat dialogul cu reprezentanţii personalului navigant, în urma situaţiei de luni, 8 iulie, prin care numeroase zboruri au fost anulate, ca urmare a declaraţiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, şi anunţă încheierea unui acord pentru normalitate şi derularea operaţiunilor de zbor în regim normal”.

Ca urmare, marţi dimineaţă toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât şi externe, se desfăşoară conform programărilor de zbor.

„În continuarea dialogului între Consiliul de Administraţie al companiei şi reprezentanţii personalului navigant TAROM, în cadrul întâlnirii de lucru comune s-a ajuns la un acord pe aspecte de natură salarială invocate de personalul navigant. Măsurile agreate vor fi negociate în cadrul Contractului Individual de Muncă cu membrii echipei”, a transmis TAROM.

De asemenea, compania aeriană anunţă că este în contact cu clienţii afectaţi de anularea zborurilor.

„În urma situaţiei întâmpinate luni, 8 iulie, aceea de anulare a numeroase zboruri ca urmare a declaraţiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, compania TAROM îşi cere scuze pasagerilor săi pentru tot disconfortul creat şi depune toate eforturile pentru a reduce impactul pe care această situaţie îl are asupra planurilor lor de călătorie. Compania a oferit alternative pentru pasagerii afectaţi de aceste anulări, iar echipa de asistenţă este în contact direct cu pasagerii pentru a oferi informaţii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opţiuni disponibile”, a precizat TAROM.

Numeroase curse interne şi externe au fost anulate luni. Mii de călători au fost afectaţi şi au rămas blocaţi în aeroport.