Eveniment

Decizie istorică: Ce se întâmplă după ce Trump a primit verdictul? Deşi a fost găsit vinovat, Trump poate face apel şi este posibil să îşi continue campania electorală şi ar putea intra în istorie ca primul infractor condamnat preşedinte al SUA. El va afla pe 11 iulie sentinţa

Decizie istorică: Ce se întâmplă după ce Trump a...
31.05.2024, 00:27 435

Donald Trump a fost găsit vinovat că a conspirat pentru a cumpăra tăcerea unui actor porno cu câteva zile înainte de alegerile din 2016 şi că şi-a acoperit urmele în registrele de afaceri, devenind astfel primul fost preşedinte al SUA care a fost condamnat pentru o infracţiune, în timp ce încearcă să obţină un al doilea mandat. 

Verdictul unanim în cazul „banilor de tăcere” din Manhattan a fost dat joi noaptea, după aproape două zile de deliberare de către cei şapte bărbaţi şi cinci femei din juriu. 

Deşi a fost găsit vinovat, sentinţa nu va fi pronunţată până pe 11 iulie. Chiar şi ulterior acestei date, Trump ar putea să facă apel împotriva verdictului la instanţele superioare din New York, un proces care proces ar dura câteva luni şi nu l-ar împiedica, dacă va fi ales, să intre în istorie ca fiind primul infractor condamnat şi preşedinte al SUA, potrivit Financial Times.

Asta ar însemna că Trump, deşi găsit vinovat, şi-ar putea continua campania electorală şi chiar ar putea fi ales în funcţia de preşedinte al SUA.  

Chiar înainte de începerea selecţiei juraţilor, în urmă cu câteva săptămâni, echipa de avocaţi a fostului preşedinte Donald Trump îşi pregătea strategia pentru apel, potrivit corespondentului şef al CNN pe probleme juridice, Paula Reid.

„Acesta va fi un drum lung”, a declarat Reid.

Echipa de avocaţi a lui Trump va aduce probabil argumentul că clientul lor nu ar fi putut niciodată să aibă parte de un proces corect în Manhattan.

„Ei joacă un joc de lungă durată aici”, a spus Reid despre echipa juridică a lui Trump. „Şi se gândesc la toate obiecţiile posibile. Strategia mi-a fost descrisă ca fiind „moartea prin o mie de tăieturi” şi au adunat fiecare obiecţie, fiecare posibilă problemă constituţională pe care o pot ridica în faţa unei curţi de apel.”

Avocatul lui Trump, Todd Blanche, a cerut deja achitarea acuzaţiilor, în pofida verdictului.