ZF Live

ZF LIVE. Luigi Gageos, directorul Festivalului Internaţional EuropaFest: Avem la acest festival muzicieni din 22 de ţări, o varietate foarte mare de muzică jazz. Bucureştiul are potenţial de-a se dezvolta în acest sector

Luigi Gageos, directorul Festivalului Inter­na­ţional EuropaFest

Luigi Gageos, directorul Festivalului Inter­na­ţional EuropaFest

Autor: Mirabela Tiron

17.06.2024, 18:30 70

Festivalul Internaţional EuropaFest, ajuns la cea de-a 31-a ediţie, va avea loc pe 5-14 iulie în Capitală, în sălile Ateneului Român şi în Sala Auditorium la Muzeului Naţional de Artă (Palatul Regal).

„Avem 20 de trupe, muzicieni din 22 de ţări, o varietate extraor­di­nară de jazz, care până la urmă ar putea acoperi acoperi două-trei fes­tivaluri. (...) Normal că acolo unde există tradiţie lucrurile sunt puţin diferite, dar eu mă bucur că lucrurile cresc, cresc că în multe domenii de calitate şi în România“, a spus Luigi Gageos, directorul Festivalului In­ter­na­ţional EuropaFest, la emisiu­nea ZF LIVE. Festivalul prezintă mai multe genuri muzicale, de la jazz, blues, muzică clasică.

Europa Fest, demarat în 1993, a atras aproape 60% din bugetul pe care îl are din zona corporate, cu excepţia primei ediţii. El spune că a căutat ca firmele să beneficieze atât de imagine în cadrul festivalului. „A­ceste concerte devin instrumente de comunicare şi PR pentru compa­nii. Nu avem nicio companie care să fi stat ca partener mai puţin de 2 ani“.

Bucureştiul are potenţial de-a se dezvolta în acest sector al festi­valu­ri­lor, dar are nevoie de săli mari de con­certe, de infrastructura speci­fică, de in­vestiţii, Praga fiind exem­plu de capi­ta­lă europeană care a investit în acest sector. „În primul rând, ca să creşti tre­buie să ai infrastructură. Să ne gândim câte spaţii de concerte sunt cu adevă­rat în Bucureşti. Capita­la ar trebui să aibă astfel de săli. Praga de exemplu a investit de-a lungul vre­mii şi în istorie, a investit mai mult în cultură.“

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro