Business Internaţional

Din Praga până în Barcelona, Roma, Atena şi Amsterdam, turismul explodează la un nivel record. În 2024, turismul va aduce 800 mld. euro în economia Europei

Din Praga până în Barcelona, Roma, Atena şi...

Autor: Iulian Tenchiu

11.07.2024, 11:44 85

Un nou raport al Comisiei Europene privind cheltuielile turistice şi tendinţele de călătorie, publicat în al doilea trimestru al anului 2024, confirmă faptul că cererea pentru regiune explodează, scrie Bloomberg.

Potrivit raportului, se estimează că turiştii internaţionali vor cheltui anul acesta în Europa o sumă record de 800 mld. euro, ceea ce reprezintă o creştere de 37% faţă de nivelul de 583 de mld.euro înregistrat înainte de pandemie, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Turismului a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Sosirile vizitatorilor străini au crescut, de asemenea, cu 6% faţă de 2019 până în prezent, arată raportul, marcând un nou record pentru Europa.

Boom-ul turismului european din acest an este determinat de turiştii americani, potrivit raportului, iar 72% din cheltuielile turistice record au avut loc până în prezent în destinaţiile din Europa de Vest.

O parte din creşterea spectaculoasă a sectorului poate fi pusă şi pe seama vizitatorilor intra-regionali şi a turiştilor din Asia de Est.

„Pentru moment, putem observa că destinaţiile sud-europene şi mediteraneene rămân preferatele turiştilor în Europa. Alegerea lor urmăreşte raportul calitate-preţ dar şi clima, iar opţiuni fantastice pot fi găsite în toată Europa de Sud” a declarat Eduardo Santander, director executiv la European Travel Commission.