Eveniment

Ciucă promite: Spun cu toată responsabilitatea - PNL va avea candidat la prezidenţiale

Ciucă promite: Spun cu toată responsabilitatea - PNL va...

Autor: Gabriel Pecheanu

12.06.2024, 14:31 35

„Vă pot spune cu toată responsabilitatea că Partidul Naţional Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale”, declară, miercuri, liderul liberalilor, Nicolae Ciucă. El afirmă că suma rezultatelor PSD şiu PNL este considerabil mai mare decât votul obţinut pe lista comună.

„Vă pot spune cu toată responsabilitatea că Partidul Naţional Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale. Toate aceste scenarii, cum este normal în viaţa politică şi în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor. Nu se va schimba această abordare şi PNL va avea candidat la prezidenţiale. Dacă ne uităm la cifrele obţinute de fiecare partid suma lor e considerabil mai mare decât votul obţinut pe lista comună. Electoratul fiecăruia dintre noi trage şi se mobilizează pentru valorile şi identitatea fiecărui partid. Susţin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul şi să avem propriile opţiuni pentru a intra în alegerile prezidenţiale şi generale”, declară Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă vede posibil un tandem „Ciucă preşedinte, Ciolacu premier”, liderul PNL afirmă: „După ce avem alegerile şi vedem rezultatele şi opţiunea la vot, trebuie să existe o majoritate considerabilă care să formeze o coaliţie pentru a putea guverna pe principiul stabilităţii. Cum vedem perspectiva, cel puţin pe termen scurt, va fi nevoie de stabilitate politică”.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat la sediul PNL că, în opinia sa, coaliţia poate funcţiona, chiar dacă va fi adversar cu Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale.

„Aici este vorba de o confruntare politică. Sigur, nu ne aşteptăm să fie un fel de tango, este o chestiune foarte serioasă în aceea ce priveşte guvernarea, iar de partea cealaltă, aşa cum am făcut şi în campania la locale, vom merge pe aceeaşi linie a proiectelor, a obiectivelor, astfel încât să rămânem în decenţa pe care încercăm şi despre care vorbim şi trebuie să o generăm pentru fiecare dintre cetăţeni”, încheie liderul PNL.

.