Business Construct

Fraţii Raj şi Alok Gupta, care deţin şi London Partners, au cumpărat birourile The Landmark într-o tranzacţie de 60-75 mil. Euro

Fraţii Raj şi Alok Gupta, care deţin şi London...

Autor: Bogdan Alecu

11.07.2024, 13:05 169

Vectr Holdings, prin subsidiara sa Vectr Realty, a achiziţionat 100% din acţiunile companiei care deţine clădirea de birouri The Landmark. Aceasta achiziţie face parte din planurile continue de creştere ale Vectr Holdings în România. În spatele grupului se află fraţii Raj şi Alok Gupta, care deţin şi London Partners. Tranzacţia, din sursele ZF, s-a realizat undeva între 60 şi 75 mil. euro.

Fondurile de investiţii Revetas Capital şi Cerberus au scos la vânzare birourile The Landmark de lângă Piaţa Romană la început de 2020 cu un yield-record pentru piaţa locală, de 6,75%, conform datelor din piaţa imobiliară. Consultantul vânzătorilor a fost compania Colliers International.

Potrivit calculelor ZF, pentru a atinge un astfel de randament investiţional, fondurile vor avea nevoie să vândă proiectul cu 70-75 mil. euro. Anterior, Revetas şi Cerberus au cumpărat de la Piraeus proiectul cu un randament de 7,25-7,5%, cu circa 60-65 mil. euro. Vânzarea The Landmark vine în contextul în care fondurile au cumpărat birourile în 2018, iar la final de 2017 au cumpărat şi hotelul Radisson de pe Calea Victoriei.

Fraţii Gupta au mai dezvoltat prin London Partners proiectul rezidenţial SoHo Unirii, au cumpărat terenuri şi de la Gabriel Popoviciu şi tot ei prin London Partners au cumpărat proiectul rezidenţial Belvedere Residences din Pipera, de la Gabriel Popoviciu, pe care l-au şi finalizat.

Vectr Holdings, grup de companii cu capital privat, este implicat în România în diverse sectoare, inclusiv operaţiuni agricole, distribuţie de utilaje agricole, fitness şi imobiliare prin intermediul diviziilor sale Vectr Farms, Agroconcept, World Class şi Vectr Realty.

The Landmark, dezvoltat în 2016, este un parc de afaceri certificat BREEM Excellence, care cuprinde trei clădiri de birouri clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă totală (GLA) de peste 23.700 mp. Situată în zona centrală a Bucureştiului, clădirea găzduieşte companii importante precum UiPath, Total Energies, Wolf Theiss, Premier Energy, Systematic, etc.

Vectr Realty a achiziţionat clădirea de birouri The Landmark de la fondul administrat de Revetas Capital şi afiliat al Cerberus Capital Management.

"Vectr Holdings îşi propune să achiziţioneze active şi afaceri administrate corect si eficient cu obiectivul de a le perpetua şi intensifica dezvoltarea. The Landmark este o clădire de birouri iconică din Bucureşti şi suntem încântaţi să adăugăm acest activ extraordinar la portofoliul nostru imobiliar. The Landmark se aliniază standardelor noastre de eficienţă, sustenabilitate, inovare şi productivitate. Ne străduim continuu să stimulăm creşterea economică şi să contribuim la comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea. Această tranzacţie urmează recentelor noastre acţiuni de crestere din piaţa agricolă, unde am achiziţionat Padova Agricultura şi Contara, de 4.000 ha de teren complet irigat, şi demonstrează angajamentul nostru puternic faţă de piaţa din România", a declarat Chintan Surana, Group CEO al Vectr Holdings.

Vectr Realty a fost consiliată de echipa juridică a RTPR şi echipa de consultanţă a KPMG, în timp ce vânzătorul a fost asistat de firma de avocatură Wolf Theiss.