Companii

OMV Petrom aşteaptă un impact semnificativ pe rezultatul de exploatare din segmentul de gaze şi energie. Explicaţiile sunt în legislaţie. Segmentul a generat o treime din rezultatul din T1

OMV Petrom, Centrala electrică cu ciclu combinat (CECC) Brazi

OMV Petrom, Centrala electrică cu ciclu combinat (CECC) Brazi

Autor: Roxana Petrescu

11.07.2024, 09:30 1160

OMV Petrom, cea mai mare com­panie din România şi unicul producător local de petrol şi gaze, spune că pentru al doilea trimestru al anului segmentul de gaze şi energie va fi afectat semnificativ de schim­bările din zona de legislaţie, dar şi de revizia tehnică prin care a trecut centrala de la Brazi. 

Doar pentru context, în primul trimestru al anului, OMV Petrom a raportat un rezultat din exploatare de 2 miliarde de lei, din care 723 de milioane de lei au venit din zona de gaze şi energie. Celalte segmente care au format aceste rezultat au fost explorare şi producţie, cu o contri­buţie de 985 de milioane de lei, şi partea de rafinare şi marketing care a asigurat 616 milioane de lei. Practic, un impact semnificativ pe zona de gaze şi energie se va vedea în rezul­tatul total pentru cel de-al doilea trimestru. Partea de gaze şi energie este al doilea centru de câştig pentru OMV Petrom, după explorare şi producţie.

„În gaze şi energie, modificările legislative în vigoare începând cu luna aprilie 2024 şi oprirea planificată a centralei electrice Brazi sunt aşteptate să aibă un efect negativ semnificativ asupra rezultatului din exploatare excluzând elementele speciale în T2/24“, au precizat reprezentanţii companiei în raportul de Trading Statement aferent celui de-al doilea trimestru.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro