Eveniment

Topul şcolilor din Bucureşti după rezultatele la BAC: zece din zece sunt colegii; Vianu, Sava şi Lazăr sunt pe podium. Toate colegiile naţionale incluse în clasament au avut medii generale mai mari de 9 la examenul de bacalaureat

Topul şcolilor din Bucureşti după rezultatele la BAC:...

Autor: Ramona Cornea

10.07.2024, 08:20 6738

Pe primul loc în clasament este Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, cu o medie generală de 9,40  Pe următoarele două locuri sunt Colegiul Naţional Sfântul Sava, cu o medie de 9,39, şi Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, cu 9,38  Ponderea mediilor peste 9 a fost mai mare de 65% pentru fiecare dintre şcolile incluse în top.

Clasamentul unităţilor şcolare din Bucureşti realizat pe baza mediilor generale obţinute la examenul de bacalaureat din acest an a fost dominat de colegii naţionale, arată calculele ZF pe baza datelor de la Ministerul Educaţiei şi de la platforma BacPlus.

Aşadar, toate unităţile şcolare din top zece cu cele mai bune medii generale la examenul de bacalaureat de anul acesta sunt colegii. Toate aceste colegii incluse în clasament au avut medii generale mai mari de 9 la examen.

„Avem foarte multe justificări pentru că sunt doar colegii în top. În colegii se intră cu medii foarte mari, deci copiii au deja pornire foarte bună. Se dă admitere, o parte dintre absolvenţii de gimnaziu optează tot pentru un anumit nivel de pregătire, deci este şcoala pe verticală, să-i spunem”, a spus pentru ZF Genoveva Farcaş, profesor la Colegiul Naţional Pedagogic Vasile Lupu din Iaşi şi fost inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro