Eveniment

Bacalaureat 2024. Acuzaţii de fraudă şi de întârzieri la scanarea lucrărilor la prima probă a examenului de bacalaureat

Bacalaureat 2024. Acuzaţii de fraudă şi de...

Autor: Ramona Cornea

02.07.2024, 00:06 60

O variantă de subiecte pentru proba scrisă de limba română a fost publicată în mediul online în jurul orei 9.00, foarte aproape de ora la care elevii au primit subiectele  În unele licee şi colegii din Bucureşti, scanarea lucrărilor elevilor s-a prelungit cu mult peste ora alocată pentru finalizarea probei de limba română.

Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat de anul acesta s-a finalizat cu acuzaţii de fraudă şi de întârzieri la scanarea lucrărilor. Aşadar, potrivit datelor transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidaţi (peste 119.000 din promoţia curentă şi peste 15.000 din seriile anterioare) au fost aşteptaţi să susţină examenul în această sesiune.

O variantă de subiecte pentru proba scrisă de limba română a fost publicată în mediul online în jurul orei 9.00, foarte aproape de ora la care elevii au primit subiectele. Codul de pe varianta de subiecte a arătat că au fost publicate de un elev din cadrul Colegiului Tehnologic „Ion Mincu” din Târgu Jiu. Reprezentanţii inspectoratului şcolar din Gorj au mers la colegiu pentru a descoperi cine a făcut fotografiile cu varianta de subiecte şi le-a distribuit în online.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro