ZF 24

GRAMPET Group, grup feroviar şi operator logistic controlat de Gruia Stoica, face schimbări în echipa de management: Dorin Soare devine Director General la RELOC Craiova şi Costinel Almăjanu preia conducerea Train Hungary

Autor: Roxana Rosu

11.07.2024, 15:09 116

GRAMPET Group, cel mai mare grup feroviar şi operator logistic privat din România şi din Europa Centrală şi de Sud-Est, operează o serie de schimbări strategice în echipa de management, inclusiv numirea lui Gruia Stoica în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al uneia dintre firmele membre, RELOC Craiova.

De asemenea, în contextul unor proiecte de dezvoltare la nivel local şi regional, Dorin Soare, care a deţinut funcţia de Director Inovare GRAMPET, a fost numit Director General al RELOC Craiova, iar Costinel Almăjanu, care face parte din echipa grupului de peste 18 ani, a fost numit în funcţia de Director General al Train Hungary.

Rita Basco a devenit noul Director Comercial al companiei din Ungaria.

“Planurile GRAMPET Group pentru perioada următoare sunt extrem de ambiţioase, iar obiectivul nostru este să avem în echipă cei mai buni profesionişti în domeniu. Prin aceste schimbări ne-am dorit să recompensăm performanţa, profesionalismul şi experienţa celor care ne-au fost alături în ultimii ani şi suntem convinşi că împreună vom reuşi să ne menţinem poziţia de top câştigată în industria de transport feroviar de marfă din România şi Europa Centrală şi de Sud-Est.” , a declarat Gruia Stoica, preşedinte GRAMPET şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al RELOC Craiova.

Dorin Soare are o experienţă de peste 16 ani în domeniul inovării industriale, cercetării şi dezvoltării, precum şi în producţie şi fabricaţie. În ultimii doi ani el a coordonat, în calitate de Director Inovare, numeroase proiecte de management, dezoltarea afacerilor, optimizare profesională şi cercetare în cadrul unor companii precum RELOC Craiova, Electroputere VFU Paşcani şi Reva Simeria.

Experienţa sa profesională include, de asemenea, poziţii de conducere la nivel de manager în companii din industria ingineriei şi serviciilor de consultanţă, precum AKKA Technologies (Divizia Automotive & Transport) şi AVL List GmbH.

De profesie inginer, Dorin Soare a fost, în perioada 2004-2009, lector în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, unde şi-a obţinut şi doctoratul în teme inovative actuale, precum utilizarea hidrogenului pentru alimentarea motoarelor cu ardere internă în vederea diminuarii emisiilor poluante.

Costinel Almăjanu, cu 25 de ani de expertiză în arii precum transportul feroviar de marfă, întreţinere/reparaţii linii de cale ferată şi întreţinere/reparaţii vagoane şi locomotive, a preluat conducerea Train Hungary, după demiterea lui Călin Graţian.

Noul Director General al companiei din Ungaria a deţinut mai multe poziţii de conducere în cadrul GRAMPET Group, printre care Director Comercial al Trans Expedition Feroviar şi GP Rail Cargo, şi Director General al companiei Logistică Feroviară.

La rândul său, Rita Bacso, noul Director Comercial al Train Hungary, activează în sectorul feroviar de peste 13 ani.

Grampet, fondat în 1999 de Gruia Stoica şi Vasile Didilă, este activ în principal pe piaţa serviciilor de transport de mărfuri, cu precădere transport feroviar.

 Cea mai importantă companie a grupului este Grup Feroviar Român, care a depăşit anul trecut pragul de un miliard de lei şi estimează pentru 2024 un avans al cifrei de afaceri cu 10%. Aceasta are 400 de locomotive şi 18.000 de vagoane şi este prezentă ca operator şi în Bulgaria, Grecia, Ungaria, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Austria, conform celor mai recente date ZF.