Bănci și Asigurări

Cum arată piaţa asigurărilor de sănătate şi ce va fi în următorii 5 ani? Asigurările de sănătate se îndreaptă spre pragul de 1 mld. lei subscrieri, cu creşteri consistente de două cifre în ultimii 10 ani. Dacă în următorii 5 ani subscrierile cresc cu 31%, media creşterilor din ultimul deceniu, atunci piaţa asigurărilor de sănătate ar depăşi 3 mld. lei în 2028

Cum arată piaţa asigurărilor de sănătate şi ce va...

Autor: Mircea Nica

07.06.2024, 16:00 76

Asigurările de sănătate nu au înregistrat scăderi ale subscrierilor în niciun an din ultimul deceniu Cel mai mare ritm de creştere a fost consemnat în 2016, respectiv un avans de 71% Deşi creşterile semnificative au avut la bază un volum al subscrierilor relativ mic, se observă că totuşi piaţa a continuat să crească consistent cu peste 20%, chiar 35% în ultimii doi ani.

Piaţa asigurărilor de sănătate, cel mai efervescent segment, a ajuns anul trecut la un volum al primelor brute subscrise de 813 mil. lei, înregistrând o creştere de 21% faţă de 2022, după ce de-a lungul ultimilor 10 ani ani subscrierile pe acest segment nu au stagnat, nu au scăzut, ci au menţinut un ritm consistent de creştere, de două cifre, depăşind în anumiţi ani 60-70%.

Dacă piaţa asigurărilor de sănătate ar creşte în următorii 5 ani cu media ritmurilor de creştere din ultimul deceniu, respectiv 31%, atunci în anul 2028 ne-am uita la o piaţă a asigurărilor de sănătate care ar putea depăşi 3 mld. lei, conform calculelor ZF.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro