Bănci și Asigurări

Companiile de asigurări de viaţă au plătit anul trecut despăgubiri de circa 1,4 mld. lei, în scădere cu 8%. NN Asigurări de Viaţă conduce în continuare topul despăgubirilor, urmat de BCR Asigurări de Viaţă şi Metropolitan Life

Companiile de asigurări de viaţă au plătit anul...

Autor: Mircea Nica

04.07.2024, 00:07 18

♦ Cea mai mare valoare a despăgubirilor a fost plătită pe zona asigurărilor de viaţă, anuităţi şi asigurări de viaţă suplimentare, ponderea fiind de circa 51% din totalul despăgubirilor plătite de asigurători, însemnând 732 mil. lei ♦ Pe zona asigurărilor de viaţă legate de fonduri de investiţii, valoarea a fost de 532 mill. lei, însemnând 37% din total. 

Asigurătorii au plătit despăgubiri în valoare de 1,4 mld. lei pe zona asigurărilor de viaţă, însemnând o valoare mai mică cu 8% în 2023 faţă de anul 2022, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Astfel, companiile de asigurări care activează pe zona asigurărilor de viaţă au rămas la finalul anului 2023 cu puţin peste 1,5 mld. lei după plata despăgubirilor, sumă pe care piaţa a trebuit să o gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative.

Per total, asigurătorii din piaţă au plătit despăgubiri de peste 7,7 mld lei, din care circa 6,3 mld. lei au fost despăgubiri plătite pe zona asigurărilor generale anul trecut. Astfel, valoarea totală plătită de asigurători a înregistrat o scădere uşoară cu 1,15% în 2023 faţă de anul 2022.

În ceea ce priveşte cei mai mari jucători din zona asigurărilor de viaţă în funcţie de despăgubirile plătite în 2023, NN Asigurări de Viaţă, liderul pieţei, conduce şi clasamentul despăgubirilor, cu o valoare a despăgubirilor plătite de 572 mil. lei, în creştere cu doar 2% faţă de anul 2022. După plata despăgubirilor, compania a rămas cu aproximativ 447 mil. lei, sumă pe care a trebuit să o gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro