Bănci și Asigurări

Final de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează activitatea. Ce se va întâmpla cu toate creditele clienţilor

Final de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance...

Autor: Claudia Medrega

21.05.2024, 08:30 486532

„La 31 martie 2024, BRD Finance IFN SA se află în proces de vânzare a întregului său portofoliu de credite. Conducerea intenţionează să înceteze activitatea“, potrivit BRD BRD Finance, controlată în proporţie de 49% de BRD-SocGen şi 51% de SG Financial Services Holding, este prezentă pe piaţa din România din aprilie 2004, timp în care şi-a desfăşurat activitatea de creditare prin credite pentru achiziţii de bunuri, carduri de credit, credite auto şi credite de nevoi personale Grupul BRD în România include pe lângă banca BRD - Groupe Societe Generale SA şi BRD Finance IFN SA, BRD Sogelease IFN SA şi BRD Asset Management SAI SA Pe segmentul de pensii, BRD nu a participat la majorarea capitalului social al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private din iulie 2023, prin urmare procentul de deţinere al BRD a fost redus de la 49% la 26,95%, în urma aprobării ONRC din octombrie 2023. În plus, în iulie 2023 BRD şi-a vândut investiţia la Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA (FGCR), de 33,33%, către CEC Bank, după cum indică rapoartele BRD.

BRD Finance, divizia de credite de consum a BRD-SocGen, a patra cea mai mare bancă din România după active, urmează să iasă din peisajul financiar autohton după două decenii de activitate, fiind în proces de vânzare a întregului portofoliul de credite.

„La 31 martie 2024, BRD Finance IFN SA este în curs de vânzare a întregului său por­to­foliu de credite. Conducerea inten­ţio­nează să înceteze activitatea şi, din această pers­pectivă, a apreciat că principiul conti­nui­tă­ţii activităţii pentru întocmirea situaţiilor sale financiare nu este adecvat. Prin urmare, la data de 31 martie 2024 situaţiile financiare ale BRD Finance IFN SA au fost întocmite în con­formitate cu IFRS, dar nu mai sunt întoc­mite pe baza principiului continuităţii acti­vi­tăţii. Pe această bază a fost inclusă entitatea în situa­ţiile financiare consolidate ale gru­pului“, se menţionează în documentele BRD analizate de ZF în exclusivitate.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro