Bănci și Asigurări

Eurohold şi EIG, holdingul şi grupul bulgar din care făcea parte falimentara Euroins România, au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, suma în litigiu depăşind 500 mil. euro

Eurohold şi EIG, holdingul şi grupul bulgar din care...

Autor: Mircea Nica

24.05.2024, 00:06 143

Acţiunea iniţiată de grupul bulgar care a deţinut Euroins România vine după ce companiei de asigurări Euroins România i s-a retras autorizaţia de funcţionare pe data de 17 martie 2023, s-a constatat starea de insolvenţă de către ASF şi s-a demarat promovarea intrării în faliment la acea vreme. Ulterior, pe data de 9 iunie, Tribunalul Bucureşti a deschis oficial procedura de faliment a companiei Euroins România.

Eurohold şi Euroins Insurance Group, holdingul şi grupul bulgar din care făcea parte falimentara Euroins România au depus oficial o Cerere de Arbitraj împo­triva Guvernului României, la Centrul Internaţional de Soluţionare a Litigiilor Investiţionale (ICSID) din Washington DC. Suma în litigiu depăşeşte 500 de mil. euro, iar anunţul a fost făcut miercuri seară pe Bursa de Valori de la Sofia.

Acţiunea iniţiată de grupul bulgar care a deţinut Euroins România vine după ce companiei de asigurări Euroins România i s-a retras autorizaţia de funcţionare pe data de 17 martie 2023, s-a constatat starea de insol­venţă de către ASF şi s-a demarat promovarea intrării în faliment la acea vreme. Ulterior, pe data de 9 iunie, Tribu­nalul Bucureşti a deschis oficial procedura de faliment a companiei Euroins România.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro