Bănci și Asigurări

Grupul austriac Vienna Insurance Group, care deţine pe piaţa românească Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, raportează subscrieri de 4,3 mld. euro în T1/2024, în creştere cu 11%

Grupul austriac Vienna Insurance Group, care deţine pe...

Autor: Claudia Medrega

29.05.2024, 13:20 92

Grupul austriac Vienna Insurance Group, care deţine pe piaţa românească trei companii mari de asigurări, respectiv Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a raportat pentru primul trimestru (T1) din acest an un volum total de prime brute subscrise de aproape 4,3 mld. euro, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023.

„VIG a înregistrat din nou o creştere de două cifre a primelor brute subscrise în primele trei luni ale anului 2024. Creşterea foarte solidă a primelor se datorează performanţei bune a afacerilor în general”, explică Hartwig Löger, CEO şi preşedinte al Consiliului Director al Vienna Insurance Group.

În Austria, primele brute subscrise au crescut cu 7,8%, până la 1,5 miliarde de euro. În Republica Cehă s-a înregistrat o scădere uşoară legată de cursul valutar, de 0,6%, până la 621 milioane de euro, în timp ce în Polonia volumul primelor brute subscrise a crescut cu 7,9%, până la 416 milioane de euro. În Regiunea ECE extinsă VIG (Albania, statele baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria), primele brute subscrise au crescut cu 10%, până la 1,14 miliarde de euro.

Regiunea pieţe speciale VIG (Germania, Georgia, Liechtenstein şi Turcia) a avut de asemenea o evoluţie foarte favorabilă, înregistrând o creştere de 23,9% a primelor brute subscrise, până la 349 milioane de euro.

Cu o rată de solvabilitate de 262% la 31 martie 2024, grupul austriac VIG beneficiază în continuare de o capitalizare adecvată.