Bănci și Asigurări

Grupul austriac VIG raportează pentru regiunea ECE extinsă, din care face parte şi România, subscrieri de peste 1,1 mld. euro în T1/2024, în creştere cu 10%

Hartwig Löger, CEO al VIG: Suntem activi în opt din cele zece ţări ale expansiunii estice şi suntem lideri de piaţă în şase dintre acestea.

Hartwig Löger, CEO al VIG: Suntem activi în opt din cele zece ţări ale expansiunii estice şi suntem lideri de piaţă în şase dintre acestea.

Autor: Claudia Medrega

30.05.2024, 09:00 114

♦ VIG nu mai raportează trimestrial, separat, subscrierile pentru România, ci doar la nivel consolidat pentru regiunea ECE extinsă, care include mai multe ţări ♦ Pe total, grupul austriac VIG, care deţine pe piaţa românească Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a avut subscrieri de 4,3 mld. euro în T1/2024, în creştere anuală cu 11%.

Grupul austriac Vienna Insurance Group, care deţine pe piaţa românească trei companii mari de asigurări, respectiv Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a raportat pentru primul trimestru (T1) din acest an un volum total de prime brute subscrise de aproape 4,3 mld. euro, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023.

„VIG a înregistrat din nou o creştere de două cifre a primelor brute subscrise în pri­mele trei luni ale anului 2024. Creşterea foarte solidă a primelor se datorează perfor­manţei bune a afacerilor în general“, explică Hartwig Loger, CEO şi preşedinte al Con­siliului Director al Vienna Insurance Group.

VIG nu mai raportează trimestrial, separat, subscrierile din România, ci doar la nivel consolidat pentru regiunea ECE extinsă, care include mai multe ţări.

În Regiunea ECE extinsă VIG, din care fac parte pe lângă România şi Albania, sta­tele baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria, primele brute subscrise au crescut în T1/2024 cu 10%, până la 1,14 mld. euro.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro