Bănci și Asigurări

Urmează ZF Asigurări Summit, 19 iunie. Când vor ajunge asigurările de sănătate la o masă critică pentru o îmbunătăţire a serviciilor de sănătate în România?

Urmează ZF Asigurări Summit, 19 iunie. Când vor ajunge...

Autor: Mircea Nica

ZF Asigurări Summit, care va avea loc pe 19 iunie, în cea de-a treia zi a Conferinţei ZF Bankers Summit, 17- 18 iunie, va arunca o privire şi asupra celui mai efervescent segment al pieţei, asigurările de sănătate, segment pe care toate companiile de asigurări îl văd cu potenţial foarte mare, având o dinamică de două cifre de ani buni, chiar şi odată ajuns la un volum al primelor brute subscrise mai consistent.

În ultimii ani, asigurările de sănătate au căpătat un contur mai pronunţat, elanul fiind pus şi pe seama modului în care acest tip de asigurare este perceput de către piaţă, mai ales de către angajatori. Asigurarea de sănătate ca beneficiu extrasalarial este un canal puternic de dezvoltare pentru această piaţă, chiar dacă deobicei se bate cu abonamentul medical. Cele două opţiuni pe care angajatorii le pot oferi angajaţilor, dar şi pe care orice persoană le poate accesa sunt similare, există câteva diferenţe notabile precum accesul, acoperirile, costurile pentru tratament care le diferenţiază semnificativ.

Unde vor ajunge asigurările de sănătate în următorii 5 ani şi care este obiectivul pe care piaţa îl are în minte sunt câteva dintre întrebările la care speakerii prezenţi miercuri, pe 19 iunie, la ZF Asigurări Summit vor încerca să găsească un răspuns.

Cum ar trebui impulsionat acest segment mai departe, pe ce canale va merge în continuare vânzarea poliţelor, care este apetitul pentru această formă de asigurare, când vor deveni un standard sau punct de plecare pentru serviciile de sănătate din România, vor fi subiecte de discuţie în cadrul Conferinţei ZF Asigurări Summit, miercuri, pe 19 iunie, aflată la cea de-a treia ediţie, în a treia zi a Conferinţei ZF Bankers Summit,17-18 iunie.