Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Acţiunile companiei Simtel Team, liderul naţional în domeniul energiei regenerabile, se vor tranzacţiona pe piaţa principală a BVB

Bursă: Acţiunile companiei Simtel Team, liderul...

Autor: Valeriu Dănilă

10.07.2024, 18:55 1630

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi lider naţional în domeniul energiei regenerabile, anunţă că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de admitere la tranzacţionare a acţiunilor SMTL pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă emis de companie.

„Transferul acţiunilor SMTL pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea companiei şi încununarea eforturilor echipei noastre încă de la înfiinţarea acesteia. În toată această perioadă, gradul de complexitate al activităţii Simtel a evoluat semnificativ, dar am rămas fideli celor doi piloni principali – ingineria şi tehnologia – din care derivă fiecare din domeniile în care activăm în prezent. Pentru următorii cinci ani, vizăm diversificarea portofoliului de servicii şi produse şi adaptarea continuă a modelului de business, prin care să maximizăm impactul investiţiilor noastre, inclusiv dezvoltarea companiilor care fac parte din grupul Simtel. Prezenţa noastră pe Piaţa Principală ne va oferi un înalt grad de transparenţă, precum şi o guvernanţă corporativă îmbunătăţită, care vor sta la baza evoluţiei pozitive a Simtel. De asemenea, avem în vedere ca în viitor să atragem finanţare prin intermediul instrumentelor pieţei de capital din România, care să ne permită să implementăm în continuare planul ambiţios de dezvoltare”, a declarat Mihai Tudor, CEO şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al Simtel Team.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu iulie 2021. Compania a început în acest an procedurile privind transferul acţiunilor pe Piaţa Principală, aceasta publicând în luna mai rezultatele financiare auditate conform IFRS pentru anii 2021, 2022 şi 2023. Astfel, conform standardelor internaţionale de raportare financiară, Simtel a înregistrat în 2023, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 297,8 milioane de lei, o creştere de 118% comparativ cu 2022, EBITDA de 37,7 milioane de lei, o majorare cu 171% faţă de anul anterior, şi un profit net de 27,1 milioane de lei, +205% în comparaţie cu 2022.

Rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanţa înregistrată de Simtel Team S.A. şi companiile din grup, respectiv: ANT Power Energy SRL (51%), Simtel Solar SRL Moldova (100%), Agora Robotics SRL (51%), Custom Soft Solution SRL (29%), GES Furnizare SRL (62%), Pleşoiu Solar SRL (98,60%), Simtel Industrial Control SRL (75%), SMTL Solar Ianca SRL (100%), SMTL Solar Anina SRL (100%), SMTL Solar Giurgiu SRL (100%) şi SN Energie Company SRL (100%).

„În urmă cu trei ani, compania noastră debuta pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, beneficiind de încrederea investitorilor care au crezut în fundamentele Simtel şi în viziunea noastră pentru viitor. Suntem mândri că între 2021 şi 2023, veniturile noastre la nivel consolidat, conform IFRS, au crescut cu 370%, iar profitul net cu 157%, demonstrând ambiţia noastră de dezvoltare continuă a afacerii. Suntem conştienţi de potenţialul de creştere în continuare a sectorului energiei regenerabile, aflându-ne în poziţia favorabilă de a fi implicaţi într-un număr semnificativ de proiecte, atât proprii, cât şi pentru alte companii”, a declarat Iulian Nedea, cofondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Simtel Team.

În ultimii patru ani, Simtel Team a proiectat şi pus în funcţiune numeroase centrale electrice fotovoltaice pentru clienţi din diverse industrii. Parcurile fotovoltaice pentru care Simtel furnizează servicii de Operare, Mentenanţă şi Service însumează peste 284 MWp instalaţi şi produc anual 352.000 de MWh, corespondentul consumului a 106.000 de locuinţe într-un an, reducând cu 217.000 de tone pe an emisiile de gaze cu efect de seră, ajutând astfel la protejarea mediului înconjurător şi având un impact pozitiv asupra sănătăţii şi a calităţii vieţii comunităţilor, în special în zonele urbane dens populate.