Business Construct

Marjele de profit din piaţa cimentului s-au temperat în 2023. Poziţiile celor mai mari trei jucători după cifra de afaceri rămân identice. Toţi cei trei producători au un număr similar de angajaţi, depăşind fiecare pragul de 1.000 de oameni.

Marjele de profit din piaţa cimentului s-au temperat în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.06.2024, 09:56 433

Doi din cei mai mari trei producători de ciment prezenţi pe pia­ţa locală şi-au re­dus marjele de profit în 2023, potrivit calculelor pe baza datelor publicate pe site-ul Ministeru­lui de Finanţe. Este vorba despre el­ve­ţienii de la Holcim şi despre irlan­dezii de la Romcim (CRH), care au coborât la marje de 17%, respectiv 8%. În schimb, Heidelberg Materials, compa­nie care face parte dintr-un grup ger­man, şi-a crescut uşor marja la 11%.

Poziţiile celor trei jucători după cifra de afaceri rămân identice, Holcim fiind în continuare lider, cu afaceri de 2,6 miliarde de lei, după o creştere de 16% comparativ cu anul precedent. Toţi cei trei producători au un număr similar de angajaţi, de­pă­şind fiecare pragul de 1.000 de oa­meni. Totuşi, numărul de oameni de la Heidelberg Materials a scăzut în 2023 cu 24, în vreme ce ceilalţi doi jucători au continuat să-şi mărească echipele, fie prin recrutări, fie prin in­tegrarea unor companii achiziţionate.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro