Companii

Euroelectric, o companie din Hunedoara, are în plan să producă 200 de staţii de încărcare maşini electrice: „Cu un milion de euro vom dota cu echipamente hala“

Euroelectric, o companie din Hunedoara, are în plan să...

Autor: Mirabela Tiron

04.07.2024, 16:20 87

♦ Compania apare prima, cu cel mai mare punctaj, pe lista proiectelor aprobate în mai pentru fonduri din Tranziţie Justă în Hunedoara.

Euroelectric din Hunedoara, o companie spe­cializată în in­stalaţii electri­ce, va dota cu un milion de euro, bani din Tranziţie Justă, unitatea în care va pro­duce staţii de încărcare pentru maşini electrice. Proiectul depus de companie a fost aprobat şi ur­mea­ză să fie semnat contractul. Capa­citatea de producţie a halei va fi de 200 de staţii electrice pe an. Tot aici se vor produce echipamente electrice pentru sisteme fotovoltaice.

„Am făcut o investiţie din resurse pro­prii într-o clădire şi acum cu fondurile din Tranziţie Justă vom asigura dotările, linia teh­nologică, o investiţie de un milion de euro, din care 30% contribuţie proprie. Pro­ducem instalaţii electrice, tablouri electrice şi vrem să producem şi mai multe staţii de în­cărcare pentru maşini electrice. În 2018 am făcut primul prototip de staţie iar de atunci am produs 30 de staţii“, a spus pentru ZF Ma­rius Sorin Şurlea, asociat unic la Euroe­lec­tric din Hunedoara. Compania a raportat anul trecut afaceri de 13,5 milioane de lei şi un profit net de 1,6 milioane de lei, arată da­te­le de la mfinante.ro. Anul trecut compania avea 45 de angajaţi. Euroelectric, înfiinţată în 2003 de căre un grup de ingineri speciali­zaţi în execuţia şi întreţinerea instala­ţiilor electrice, şi-a dublat afacerile faţă de 2015.

„În urma investiţiilor vom creste capaci­tatea de producere de echipamente electrice de cel puţin trei ori şi vom mări echipa noastră de concepţie pentru noi produse proprii“.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro