Companii

Sinaia SA, controlată de acţionari israelieni, care administrează două hoteluri în staţiunea montană Sinaia: afaceri de 66 mil. lei anul trecut şi marjă de profit de 37%. Profitul net a fost în creştere la 24,5 mil. lei anul trecut, faţă de 19,4 mil lei anul anterior

Hotelul Rina Sinaia

Hotelul Rina Sinaia

Autor: Mirabela Tiron

04.07.2024, 17:30 97

Compania Sinaia SA, controlată de acţionari israelieni, ce adminis­trează două hoteluri în staţiunea montană Sinaia, a ajuns anul trecut la afaceri de 66 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de anul anterior şi a reuşit să îşi crească şi profitul net la 24,5 mili­oane de lei, arată datele publice de la mfinante.ro. Altfel spus, compania a avut o marjă de profit de 37% în turism.

O marjă similară de profit avea în anul 2019, considerat cel mai bun până în pande­mie, când înregistra afaceri de 39,7 mil. lei şi profit net de 14,4 mil. lei, mai arată datele publice.

Compania are în portofoliu ho­te­lurile Rina Sinaia şi Rina Cerbul din staţiu­nea de pe Valea Prahovei iar anul trecut avea 175 de angajaţi. Anul trecut, hotelul Rina Sinaia, una din cele mai mari unităţi din staţiunea montană, amplasată în apropierea parcului Dimitrie Ghica, a avut un grad me­diu de ocu­pare de 85%, aşa cum declarau oficialii hote­lu­lui. Facilităţile pe care le are, sălile de con­fe­rinţă şi restaurantele au contri­buit la atra­gerea turiştilor. Mai mult, compania a inves­tit un milion de euro în renovarea celui mai mare restau­rant. Sectorul de food & beverage este foarte important, în condiţiile în care ge­ne­rează aproape jumătate din veni­turi, potri­vit ulti­melor date. Hotelul dispune de trei restaurante. Mixul de leisure/business asigu­ră hotelului Rina Sinaia un grad de ocupare peste medie, mai ales în condiţiile în care compania a investit în modernizarea res­taurantelor.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro