Eveniment

Industria românească, care face aproape un sfert din economie, creşte fără vlagă. Producţia industrială a României a reintrat pe creştere în septembrie, după trei luni de scădere, dar la 8 luni din an a rămas pe minus cu 1%

Industria românească, care face aproape un sfert din...

Autor: Răzvan Botea

19.11.2022, 11:30 282

Producţia industrială, cel mai important indicator pentru evoluţia industriei României, a crescut cu sub 1% în septembrie 2022, arată cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). La opt luni din 2022, industria este la -1%, o evoluţie care se înscrie în marja de eroare, după mai multe luni în care avansul a fost de puţin peste 0 sau puţin sub 0%.

Deşi evoluţia recentă nu este spectaculoasă, perspectivele s-au îmbunătăţit, este de părere Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Români (AOAR).

„Apropo de viitor, se văd primii germeni că s-ar putea ca inflaţia să nu dureze prea mult, lanţurile de aprovizionare s-au refăcut cât de cât. Trăim o altă epocă decât epoca de după pandemie şi există speranţa că lucrurile să se mişte puţin”, a spus el.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro