Eveniment

Un număr de 200 de profesori de engleză, reprezentanţi ai editurilor, proprietari de şcoli şi centre educaţionale vin în Bucureşti la o conferinţă de educaţie

Un număr de 200 de profesori de engleză, reprezentanţi...

Autor: Ramona Cornea

07.06.2024, 20:17 68

Un număr de 200 de profesori de engleză, reprezentanţi ai editurilor, proprietari de şcoli şi centre educaţionale vin în Bucureşti conferinţa de educaţie EdYOUFest, organizată în august.

„De obicei vin cam 200 participanţi, profesori de engleză şi de alte materii care predau în limba engleză, traineri în educaţie, reprezentanţi ai editurilor educaţionale, proprietari de şcoli şi centre educaţionale. La ediţia de la Bucureşti avem şi tineri antreprenori şi consultanţi AI pentru şcoli şi companii, creatori de conţinut şi podcast, pedagogi teatrali care utilizează engleza în cursurile lor de dezvoltare prin teatru şi, în premieră, echipa Junior Team România, liceeni selectaţi de noi pentru merite deosebite şi care vor participa la activităţi şi îi vor însoţi pe participanţi adulţi prin oraş în calitate de gazde”, a spus pentru ZF prof. Georgiana Cosneanu, coordonatorul Team Romania la EdYOUFest Bucharest.

Conferinţa internaţională este dedicată metodelor de predare moderna a limbii engleze. Este singura conferinţa internaţională de acest calibru în domeniu organizată în România şi se adresează profesorilor de engleză, dar şi celorlalţi profesori umanişti, de română, istorie, geografie, care pot folosi metodele acestea moderne de predare.

Evenimentul EdYOUfest a fost conceput de Giovanni Rottura şi Chuck Sandy în vara anului 2015, cu scopul de a oferi profesorilor de limba engleză mai multe oportunităţi de a-şi împărtăşi experienţele de formare.

„Scopul este să ne punem la curent cu ultimele noutăţi în materie de teaching şi learning şi, pentru că suntem o familie şi ne întâlnim în fiecare an în câte o ţară, să socializăm. De asemenea, un alt scop important este să oferim sprijin colegilor începători şi să premiem excelenţa prin diverse programe pilot şi burse oferite atât colegilor de breaslă, dar şi elevilor şi studenţilor ( programele Academy of Distinction şi EdYOUMarathon şi altele). Am avut , de asemenea, burse de studiu şi participare la conferinţe oferite colegilor din Ucraina şi Belarus”, detaliază Georgiana Cosneanu.

Anul acesta, la ediţia din Bucureşti vor veni vizitatori din ţări precum România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Spania, Maroc, Regatul Unit al Marii Britanii, Irlanda, Italia, Austria, Canada, SUA, Polonia, Bulgaria, Belarus şi multe altele. 

În ceea ce priveşte speakerii, ei sunt 26 la număr şi vin din Romania, Austria, Grecia, Marea Britanie, Japonia, Spania, Republica Moldova, Măroc, Italia, SUA, Polonia, Belarus şi Bulgaria.

De asemenea, în premieră la acest eveniment vom avea o echipă de juniori formata din elevi liceeni români cu rezultate excelente la limba engleză care participă la dezbateri şi seminarii.

„Elevii oştri sunt de la Liceul AmSchool , ICHB, Liceul Matei Basara, Liceul Mihai Viteazu, Liceul Spiru Haret, Liceul Matei Basarab, Complexul Educational Laude-Reut şi West River Academy, Franţa”, susţine Georgiana Cosneanu.