ZF 24

Believe, companie de muzică digitală cu sediul central în Franta, a cumpărat un pachet de 25% din Global Records, firma fondată în 2008 de Ştefan Lucian

Believe, companie de muzică digitală cu sediul central...

Autor: Roxana Rosu

10.07.2024, 13:28 1734

Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume, cu sediul central în Franta, a cumpărat un pachet de 25% din Global Records, fondată în 2008 de Ştefan Lucian.

În tranzactie, Global Records şi  Ştefan Lucian, care este şi CEO-ul companiei, au fost asistati de firma de avocatură RTPR.

„Mulţumesc RTPR pentru dedicarea cu care au fost alături de noi în aceasta tranzacţie. Foarte comerciali, foarte implicaţi, înţelegând nu doar aspectele juridice ci şi pe cele comerciale şi mai ales punând focus pe aspectele importante şi relevante pe termen lung, am reuşit sa închidem o tranzacţie record pentru industria muzicală din România”, a declarat Ştefan Lucian.

Global Records reprezintă artişti precum INNA, Minelli, Carla’s Dreams, Antonia, Holy Molly, DJ Project, Irina Rimes, The Motans, Alina Eremia, Olivia Addams şi vrea să se extindă la nivel international, în Germania, dar şi în SUA prin subsidiara Honua Music Group.

Honua Music Group este o divizie creată în urma achiziţiei de către Global Record a editorului de muzică independent american Honua Music.

Tranzacţia va fi finalizată după obţinerea aprobării din partea autorităţilor de reglementare.

„Am avut în echipa RTPR un partener foarte experimentat în M&A şi în acelaşi timp orientat spre a înţelege nevoile noastre, specificul afacerii şi al industriei în care operăm. Creativitatea şi implicarea avocaţilor firmei ne-au ajutat să navigăm acest proces complex din punct de vedere juridic şi să negociem un deal foarte bun. Această tranzacţie ar fi fost probabil mult mai dificilă sau ar fi durat mai mult fără implicarea lor impecabilă”, a adăugat Olga Juverdeanu, Managing Director la Global Records.

Echipa de avocaţi de M&A a fost coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) şi i-a inclus pe Alina Stăvaru (Partner), Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) şi Maria Luca (Junior Associate). Roxana Ionescu (Partner) şi Şerban Hălmăgean (Associate) au acordat asistenţă cu privire la aspectele de concurenţă ale tranzacţiei şi vor continua să asiste clienţii cu privire la formalităţile de notificare a concentrării economice şi a investiţiilor străine directe. Suportul pentru secţiunea de M&A a proiectului a fost asigurat şi de David Mirea, Irina Marinescu şi Andrei Nicolae (Junior Associates).