ZF 24

Francezii de la Catinvest investesc 36 mil.euro în extinderea ElectroPutere Parc din Craiova, odată cu deschiderea unui nou magazin Leroy Merlin

Francezii de la Catinvest investesc 36 mil.euro în...

Autor: Roxana Rosu

04.07.2024, 11:14 89

Grupul francez de real estate Catinvest investeşte 36 milioane de euro în extinderea ElectroPutere Parc din Craiova, odată cu deschiderea noului magazin Leroy Merlin şi achiziţionarea fostului magazin Leroy Merlin, care va fi transformat într-o extindere de 11.000 de metri pătraţi a ElectroPutere Mall.

Noul magazin de DIY are o suprafată de 13.500 de metri pătraţi.

În prezent, ElectroPutere Parc dispune de 100.000 de metri pătraţi destinaţi activităţilor de retail, 24.000 de metri pătraţi de birouri clasa A şi facilităţi suplimentare, cum ar fi un apart-hotel premium.

Leroy Merlin, al doilea jucător pe piaţa de bricolaj din România, cu 21 de magazine în întreaga ţară, a deschis  noul său spaţiu din ElectroPutere Parc, extinzând suprafaţa cu aproape 23% faţă de cea anterioară. NOua unitate a fost dezvoltată de Catinvest în baza unui contract de închiriere pe termen lung.

În paralel, Catinvest a achiziţionat de la Leroy Merlin fostul lor magazin de 11.000 de metri pătraţi pentru a extinde în continuare ElectroPutere Mall. Această nouă extindere va creşte suprafaţa închiriabilă cu 9.000 de metri pătraţi, aducând centrul comercial la peste 62.000 de metri pătraţi, inclusiv Auchan.

Extindere va atrage noi branduri internaţionale, printre care şi Primark, care va inaugura primul său magazin din Craiova în 2026, pe o suprafaţă de aproximativ 4.500 de metri pătraţi.

„La Catinvest, ne propunem să dezvoltăm continuu ElectroPutere Parc, transformându-l într-un hub esenţial pentru comunitatea locală şi afacerile din zonă, oferind acces uşor şi facilităţi excelente pentru activităţi profesionale, cumpărături, restaurante şi agrement. De la achiziţia noastră în 2016, am extins de patru ori dimensiunea ElectroPutere Parc. Suntem convinşi că această locaţie dinamică are un potenţial uriaş de dezvoltare ulterioară”, a declarat Bertrand Catteau, CEO al Catinvest Group.

Grupul francez de real estate Catinvest, care deţine şi administrează ElectroPutere Parc, are în portofoliu alte câteva centre comerciale din România - galeriile comerciale Orhideea, Esplanada Pantelimon din Bucureşti, Tom din Constanţa -, precum şi din Europa de Est - Savoya Park din Budapesta şi Borska Pole din Plzen. Catinvest activează, totodată, şi pe piaţa rezidenţială şi comercială din Franţa. În total, Catinvest deţine şi administrează peste 525.000 de metri pătraţi de spaţii în Franţa şi în Europa de Est.