Ziarul de Duminică

Cărţile de la Vidra pot fi văzute acum în Muzeul Literaturii Române

Cărţile de la Vidra pot fi văzute acum în Muzeul Literaturii Române

Autor: Pop Ioan

04.04.2011, 15:05 87

Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti găzduieşte oamplă expoziţie cu seria de 12 Cărţi Neconvenţionale a poeteiCarolina Ilica.

Proiectul Cărţilor Neconvenţionale a început în anul 2006. Seriaeste intitulată "Plângând de-atâta frumuseţe - Cărţile de la Vidra"şi cuprinde următoarele titluri: I. Cartea de lut, 2006; II. Carteade lână, 2007; III. Cartea de lemn, 2008; IV. Cartea de borangic2010; V. Cartea de lacrimi, 2011.

Fiecare dintre aceste cărţi foloseşte ca suport alte materialetradiţionale decât hârtia: lutul, pânza, lemnul, borangiculetc.(vezi afişul).

Poetă, traducătoare, eseistă, profesor, ziarist şi diplomat,Carolina Ilica este viicepreşedinte şi director artistic alFundaţiei Academia Internaţională Orient-Occident şi alFestivalului Internaţional "Nopţile de Poezie de la Curtea deArgeş". Totodată, este preşedinte al Juriului FestivaluluiInternaţional "Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş".

A publicat 28 de volume de poezie, dintre care 22 au apăruttraduse în alte ţări. A primit 30 de premii naţionale şiinternaţionale pentru poezie, traduceri, jurnalism cultural,integrare europeană.