Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă
06.06.2013, 19:58 438

Acţiunea zilei de ieri
 

Acţiunile Băncii Transilvania au pierdut ieri 0,8% din valoare pe fondul unui rulaj de 196.000 de lei. Pe piaţa de negociere s-a mai realizat o tranzacţie cu aceste titluri în valoare de 2,4 milioane de lei la un preţ tot în scădere cu 0,8%, de 1,19 lei/acţiune. De la începutul anului titlurile Băncii Transilvania au coborât cu 6,3%, tranzacţionându-se în prezent foarte aproape de minimele anuale. Banca a obţinut în primele trei luni ale anului un profit net de 84,4 mil. lei,  mai mic cu circa 8% faţă de perioada similară din 2012.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Acţiunile Prospecţiuni Bucureşti (PRSN) care a anunţat că intenţionează să înfiinţeze o filială în Serbia. Titlurile companiei au fost ieri suspendate de la tranzacţionare pe fondul desfăşurării adunării acţionarilor.

  • Titlurile Altur Slatina (ALT), companie care şi-a anunţat intenţia de a-şi valorifica portofoliul de acţiuni SIF pe care le deţine evaluat la mai multe milioane de euro.

  • Acţiunile Broker Cluj (BRK) care aufăcut ieri notă discordantă şi au crescut cu 2% pe un rulaj de 166.000 de lei, în condiţiile în care majoritatea acţiunilor au închis pe minus.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 07.06.2013