Business Hi-Tech

Experţii nu sunt incantati de noul iPad: ce probleme are noua tabletă Apple

Experţii nu sunt daţi pe spate de noul iPad: ce probleme are noua tabletă Apple

Noua tabletă iPad

Autor: Alexandru Matei

15.03.2012, 13:38 2317

Cu o zi înainte de lansarea oficială a noului iPad, pe site-urile de specialitate au început să apară review-uri ale tabletei produse de gigantul american Apple, scrie Business Insider.

Şi dacă ecranul noii generaţii este cea mai lăudată componentă, cei mai importanţi oameni din presa de peste Ocean specializaţi în domeniul tehnologic au găsit şi o serie de probleme.

Unul dintre aceste review-uri începe astfel: "dacă aveţi un iPad 2, atunci nu este nevoie să vă faceţi un upgrade. Dacă vreţi să economisiţi 100 de dolari, ar trebui să cumpăraţi un iPad 2 decât noul model".

MG Siegler de la TechCrunch spune despre noul iPad că "durează destul de mult până se încarcă". Această problemă este cauzată de faptul că Apple a avut nevoie de o baterie mai puternică pentru a putea susţine noul ecran cu o rezoluţie mai mare.

Siegler continuă: "noul iPad se încălzeşte simţitor în colţul din stânga jos după o folosire îndelungată. Nu este fierbinte, doar cald". El crede că de vină este noua antenă pentru conexiunea la 4G pentru că această problemă nu a apărut şi la variantele anterioare.

Acestea nu sunt însă singurele probleme. David Pogue, de la New York Times, spune că "noul iPad este mai gros cu un milimetru şi mai greu cu 50 de grame din cauza noii baterii". "Este o diferenţă mică, dar care este simţită de degetele obişnuite cu modelul anterior".

Walt Mossberg, expertul în tehnologie al cotidianului american The Wall Street Journal, spune că în ciuda îmbunătăţirii ecranului, o problemă întâlnită şi la modelele anterioare a rămas. "Un lucru nu a îmbunătăţit Apple. La fel ca toate ecranele LCD, şi acesta se vede prost cand lumina soarelui bate direct pe el".

Părerea majorităţii celor care au pus deja mâna pe noua tabletă este că aceasta nu este cu mult mai bună decât varianta anterioară.

"Noul iPad nu aduce nicio tehnologie nouă, nemaiîntâlnită până acum la telefoane sau la tabletele concurente. Nu mai este niciun moment de genul <<încă ceva adus de Steve Jobs>>. Apple nu a făcut decât să ia tableta şi să îi adauge cea mai nouă versiune de ecran, baterie şi tehnologie împrumutată din telefonia mobilă".