Companii

Analiză ZF. Cum au ajuns Louis Vuitton, Gucci şi Prada în top zece cei mai mari producători de încălţăminte şi genţi din România? Piaţa locală renunţă treptat la lohn

Analiză ZF. Cum au ajuns Louis Vuitton, Gucci şi Prada...

Autor: Cristina Roşca

17.06.2024, 19:50 319

Cel mai mare actor din această piaţă este compania Somarest, deţinută de gigantul LVMH, liderul pieţei de lux din lume, care are în portofoliu, printre altele, brandul Louis Vuitton.

În localitatea Cisnădie din inima ţării locuiesc, în mod oficial, puţin peste 20.000 de persoane. Înainte de 1990, mulţi dintre oamenii din urbe lucrau în industria de covoare, fabrica de profil din oraş fiind cunoscută pentru că-şi trimitea producţia în toate colţurile lumii. Mai mult, podelele de la Casa Poporului sunt îmbrăcate de aceste piese.

Fabrica este însă astăzi o amintire, locul acestei unităţi fiind luat de un parc de retail, conform datelor transmise anterior de dezvoltatorul proiectului.

Aşadar, în prezent, în acelaşi oraş, aflat la doar 10 kilometri de Sibiu, cel mai mare angajator şi, totodată, cel mai mare business din perspectiva cifrei de afaceri, este firma Somarest, care are drept CAEN (obiect de activitate) - tăbăcirea şi finisarea pieilor; fabricarea articolelor de voiaj şi marochinărie, harnaşa­mentelor şi încălţămintei; prepararea şi vopsirea blănurilor.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro