Companii

Ford Otosan Craiova a demarat asamblarea primelor unităţi din viitorul Tourneo Courier Active

Ford Otosan Craiova a demarat asamblarea primelor...

Autor: Bogdan Alecu

05.07.2023, 10:00 2555

Ford Otosan Craiova, uzina auto de la Craiova deţinută de Ford Otosan, a demarat deja asamblarea primelor unităţi din noile generaţii de Tourneo Courier. Un astfel de automobil a fost prezentat şi ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, la finalul lunii iunie. Ambasadoarea Kathleen Kavalec a fost în­tâm­pinată la fabrica de la Craiova de Guven Ozyurt, direc­to­rul general al Ford Otosan, împreună cu Josephine Payne, di­rec­tor general adjunct - Ford Otosan şi Mujdat Tiryaki, preşe­dintele Ford Otosan România şi directorul fabricii din Craiova.

Miza intrării în producţie a noilor modele este reprezen­tată de creşterea capacităţii de producţie a uzinei. Ford Otosan a anunţat că în 2023 va recruta 1.300 de noi angajaţi la Craiova, pentru a duce totalul salariaţilor la 6.500 odată

cu creşterea capacităţii de producţie de la 250.000 la 272.000 de unităţi. Oficial, producţia noilor Transit şi Tourneo Courier va demara în a doua parte a acestui an, în timp ce în a doua parte din 2024 sunt aş­tep­tate versiunile electrice ale acestora, care vor fi produ­se tot la Craiova cu baterii furnizate de SK şi produse în Ungaria.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro