Toate categoriile de lactate au înregistrat creşteri ale producţiei în perioada analizată, astfel: la lapte de consum cu 14,3%, la brânzeturi inclusiv brânză obţinută exclusiv din lapte de vacă cu 13,7%, la smântână de consum cu 9,6%, la lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut şi altele) cu 2,2% şi la unt cu 1,6%.
Cantitatea de lapte brut importat a scăzut cu 11%, la 33.811 tone.
În luna aprilie 2014, comparativ cu martie, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 6,3%. Dintre principalele produse lactate, cea mai mare creştere a producţiei a avut loc la unt cu 32,2%, urmat de brânzeturi inclusiv brânza obţinută exclusiv din lapte de vacă cu 22%, smântâna de consum cu 12,9% şi lapte de consum cu 0,9%.
Doar producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi altele) a scăzut în aprilie comparativ cu luna precedentă, cu 4,6%.
În acelaşi timp, cantitatea de lapte brut importat s-a redus cu 31,2%.
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 18%. În această perioadă de raportare, s-a consemnat o creştere a producţiei la brânzeturi inclusiv brânza obţinută exclusiv din lapte de vacă cu 19%, la smântâna de consum cu 17,1%, la lapte de consum cu 14,6% şi la unt cu 9,4%.
Cantitatea de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi altele) produsă în aprilie 2014 a fost cu 1,6% mai mică decăt cea realizată în luna aprilie 2013. De asemenea, cantitatea de lapte brut importat a scăzut cu 37,7%.