Retail&Agrobusiness

Ce afaceri fac unele dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucureşti?

Ce afaceri fac unele dintre cele mai cunoscute...

Autor: Cristina Roşca

10.06.2024, 00:07 1221

ZF a selectat Caru’ cu Bere, Terasa Obor, Casa di David, HardRock Cafe, Berăria H, Osho şi Casa Doina.

ZF a ales şapte restaurante emblematice din Bucureşti, fiecare pe segmentul său de activitate, şi a vrut să vadă câţi bani fac şi cum le-a mers în 2023. Acesta nu este un top şi nu este exhaustiv.

România are peste 80.000 de restaurante, cafenele, baruri şi pizzerii, această piaţă a ospitalităţii fiind una dintre cele mai fragmentate din economie. Cele mai multe afaceri din domeniu sunt de mici dimensiuni, raportând vânzări de câteva sute de mii sau milioane de lei anual. Totuşi, există şi unele restaurante care reuşesc să facă singure afaceri de zeci de milioane, e vorba, de obicei, de localuri emblematice, care se remarcă prin poveste, prin istorie, prin poziţionare, prin dimensiuni sau, pur şi simplu, printr-un produs anume.

Pentru această analiză, ZF a selectat Caru’ cu Bere, Terasa Obor, Casa di David, HardRock Cafe, Berăria H, Osho şi Casa Doina.

Alte localuri care şi-ar fi putut face loc în acest articol sunt restaurantul Ikea din Băneasa, cel al McDonald’s din Dristor, dar şi 5ensi din Piaţa Victoriei.

Acestea nu sunt însă operate pe o firmă separată aşa că nu au putut fi verificate rezultatele lor.

Totuşi, cel mai cunoscut şi, totodată, cel mai mare ca vânzări din Bucureşti este, conform datelor ZF, Caruí Cu Bere, restaurant care a obţinut anul trecut afaceri de 72,8 mil. lei. El este operat singur pe o firmă.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro