Eveniment

DIICOT: Miercuri am primit primele informaţii privind plecarea lui Boldea

DIICOT:Primele informaţii privind plecarea din România a lui Boldea au fost obţinute miercuri

Autor: Mediafax

22.03.2012, 11:01 116

Primele informaţii privind plecarea din România a lui Mihail Boldea au fost obţinute de DIICOT miercuri, în jurul orelor 15.00, deputatul ieşind din ţară prin vama Giurgiu, cu destinaţia Tucia, de unde a plecat cu un avion spre o destinaţie necunoscută, a declarat, joi, şeful DIICOT, Codruţ Olaru.

Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a declarat că primele informaţii privind plecarea din ţară a lui Boldea au fost obţinute exclusiv de DIICOT, în 21 martie, la ora 15.00, prin e-mail, iar acestea arătau că Boldea a plecat din România prin Vama Giurgiu, de unde a ajuns în Turcia.

Potrivit sursei citate, în 18 martie Boldea s-a îmbarcat de pe Aeroportul din Ataturk, de unde a plecat spre o destinaţie necunoscută deocamdată.

Olaru a spus că în 21 martie, la ora 16.35, DIICOT a primit confirmarea că Boldea a fost în Turcia.

Şeful DIICOT a subliniat că plecarea lui Boldea nu înseamnă încetarea urmăririi penale în cazul acestuia, în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi de constituire a unei grupări infracţionale care a produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

Olaru a adăugat că în perioada 16-21 martie, orele 14.00, DIICOT nu a deţinut niciun fel de informaţii privind plecarea din ţară a lui Boldea. El a mai spus că în 20 martie, la ora 17.00, s-a obţinut avizul privind percheziţia, reţinerea şi arestarea lui Boldea, acesta fiind trimis la DIICOT Galaţi. În aceeaşi zi, la ora 19.00, s-a dispus darea în consemn şi reţinerea lui Mihail Boldea.

Olaru a mai spus că în 21 martie, la ora 14.00, procurorii au cerut încuviinţarea percheziţiei la mai multe locuinţe din Bucureşti şi Galaţi, percheziţiile având loc joi dimineaţă.