Info

3R Green SRL investeşte 2 milioane de euro capital privat pentru un viitor mai curat şi sustenabil în România

Advertorial

3R Green SRL investeşte 2 milioane de euro capital...

Autor: Publicitate

04.07.2024, 07:00 124

Înfiinţată în 2008, 3R Green SRL şi-a asumat un rol activ în economia verde, specializându-se în sortarea materialelor reciclabile şi eliminarea sigură a componentelor periculoase pentru mediu, contribuind astfel la un viitor mai curat şi mai sustenabil pentru România.

3R Green SRL, compania responsabilă pentru aceaste investiţii, evidenţiază angajamentul ţării noastre către un model de economie circulară, conform căruia România îşi propune să reducă volumul deşeurilor trimise către depozitare, ajungând la doar 10% până în 2035.

Această ţintă, ambiţioasă dar necesară, implică de asemenea interdicţia depozitării deşeurilor colectate separat şi stabilirea unor obiective clare de reciclare şi reutilizare a deşeurilor de ambalaj, cu procentaje de minimum 65% până la sfârşitul anului 2025 şi de 70% până la sfârşitul anului 2030.

Economia circulară presupune introducerea deşeurilor municipale (fractia umeda) în circuitul economic, însă inceputul acestui ciclu se numeste ,,colectare separată,, şi începe în casele cetăţenilor.

Compania, înfiinţată în 2008, a ajuns la 7 puncte de lucru în toată ţara, un milion tone deşeuri municipale tratate cu o deviere de la depozitare de peste 60%, cu peste 150.000 tone de deşeu reciclabil livrate la procesatori (plastic, hârtie, carton, sticlă, metal) şi peste 20.000 tone de deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice recuperate de pe piaţă.

Investiţia celor două milioane euro a început la sârşitul anului 2023, urmând a fi finalizată anul acesta. Investiţia constă în deschiderea a încă 4 puncte de lucru pentru colectare deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice în judeţele Timişoara, Braşov, Bacău şi Constanţa, instalarea unei linii complet automatizate pentru reciclarea panourilor fotovoltaice, ce urmează a fi operaţională în judeţul  Braşov, achiziţionarea unui ciur pentru tratarea mecanică a deşeului municipal, amenajarea unei rămpi de compostare pentru deşeu vegetal de 5000mp în judeţul Dâmboviţa şi amenajarea celulelor pentru uscarea şi stabilizarea deşeului organic rezultat din tratarea mecanică cu monitorizare digitală, mărirea flotei auto prin achiziţionarea mijloacelor auto necesare pentru transport deşeuri. Aceste investiţii susţin creşterea capacităţii de tratare mecanică a deşeului municipal şi a tratării prin uscare a deşeului bioorganic.

Compania are la acest moment 212 angajaţi şi o cifră de afaceri ce se situează la circa 10 mil euro.

Investiţia realizată 100% din capital privat susţine şi ajută la crearea facilităţilor şi infrasturcturii necesare în managementul deşeurilor pentru cele 100 de Unităţi Administrativ Teritoriale din ţară cu care compania colaborează, 20 dintre acestea aflându-se în judeţul Ilfov. O infrastructură de colectare şi tratare a deşeurilor ajută la evitarea penalităţilor pe care primăriile le-ar putea primi pentru neîndeplinirea ţintelor de deviere de la groapă, dar reduce şi riscurile asupra sănătăţii ce ar putea surveni in urma depozitării deşeurilor în amestec.

Această iniţiativă reprezintă nu doar un progres în gestionarea deşeurilor municipale, ci şi un apel la acţiune pentru întreaga societate, subliniind importanţa colaborării continue şi a eforturilor conjugate pentru a asigura un mediu mai curat şi o Românie aliniată la standardele europene în domeniul gestionării deşeurilor.