Politică

Iohannis: Situaţia salarizării e complicată, există o mare aşteptare şi trebuie o soluţie bună

Iohannis: Situaţia salarizării e complicată, există o...

Autor: Ana Maria Lazăr

18.04.2016, 18:35 96

"Nu pot, domnule ministru, să trec peste un complex de probleme care vă aşteaptă, şi anume salarizarea bugetarilor. Situaţia e complicată. De mulţi ani încoace, guvernanţii, parlamentarii încearcă să găsească soluţii la această problemă, fără să găsim una satisfăcătoare pentru toată lumea până în momentul de faţă", a spus preşedintele, după ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Muncii.

Iohannis i-a spus lui Pîslaru că îi doreşte să se aplece asupra acestei chestiuni, alături de colegii săi din Guvern, şi cu sindicatele pentru a găsi "o soluţie bună, o soluţie acceptată, care realmente îmbunătăţeşte situaţia în acest domeniu".

"Din discuţii cu foarte multă lume înţeleg foarte bine că există o mare aşteptare, există evident o mare aşteptare pentru creşterea salariilor bugetarilor, există evident o mare aşteptare pentru eliminarea inchităţilor din domeniul salarizării bugetarilor", a mai spus şeful statului.

Dragoş Pîslaru a preluat luni portofoliul Muncii, după ce Ana Costea a demisionat din funcţia de ministru al Muncii pe fondul conflictului cu sindicatele, generat de proiectul de ordonanţă privind salarizarea bugetarilor.