ZF 24

Acţiunile Apple ating maximul istoric de 206 dolari pe Wall Street după o apreciere de 6,5% în după-amiaza şedinţei de marţi. Capitalizare de 3.150 de miliarde de dolari

Acţiunile Apple ating maximul istoric de 206 dolari pe...

Autor: Liviu Popescu

11.06.2024, 21:43 476

Acţiunile companiei americane Apple (AAPL) se apreciază cu 6,5% la ora redactării acestei ştiri la maximul istoric de 206 dolari pe unitate, echivalentul unei capitalizări de 3.150 de miliarde de dolari, la o zi după ce compania a anunţat mult aşteptatele planuri pentru inteligenţ artificială. Astfel acţiunile AAPL au atins marţi un maxim istoric, arată datele agregate de ZF. De la începutul lui 2024 acţiunile au urcat cu doar 11%.

Apple a prezentat o serie de noi funcţii de inteligenţă artificială în timpul evenimentului, inclusiv o revizuire a asistentului său vocal Siri, integrarea cu OpenAI's ChatGPT, o serie de instrumente de asistenţă la scriere şi noi emoji personalizabile. Compania a prezentat funcţiile ca fiind AI pentru persoana obişnuită, deşi utilizatorii vor trebui probabil să îşi actualizeze iPhone-urile pentru a avea acces la aceste instrumente.

Cu mişcarea acţiunilor de marţi, Apple şi-a depăşit recordul anterior din 14 decembrie. Conferinţa pentru dezvoltatori a companiei a venit ca un semn binevenit pentru investitorii care au urmărit să vadă cum va profita Apple de boom-ul actual al inteligenţei artificiale, scrie CNBC.

Analiştii de la Morgan Stanley au declarat că funcţiile de inteligenţă artificială ale Apple poziţionează puternic compania cu „cel mai diferenţiat agent digital pentru consumatori”. În plus, analiştii consideră că funcţiile vor determina consumatorii să îşi actualizeze iPhone-urile, ceea ce ar trebui să „accelereze ciclurile de înlocuire a dispozitivelor”.

Aceştia au spus că Apple va trebui în continuare să livreze rezultate atunci când funcţiile de inteligenţă artificială vor fi disponibile pentru prima dată în toamnă, dar cred că „elementele de bază sunt pregătite pentru o revenire la creştere şi o performanţă superioară mai susţinută”.

Analiştii de la Bank of America au fost, de asemenea, optimişti în legătură cu anunţurile Apple, spunând că funcţiile vor duce la „un ciclu de actualizare pentru IntelliPhones cu inteligenţă artificială”. Analiştii şi-au menţinut ratingul de cumpărare al acţiunilor datorită promisiunii unui ciclu de upgrade multianual, a potenţialului de creştere a marjei brute şi a creşterii serviciilor.

Analiştii de la Evercore au declarat că au plecat de la conferinţă cu o „încredere sporită” în strategia AI a Apple, în special pentru că ei cred că aceasta va împinge utilizatorii să îşi actualizeze dispozitivele.

„Restrângerea Apple Intelligence la iPhone-urile vândute în ultimul an sporeşte convingerea noastră că AI poate contribui la demararea unui superciclu iPhone”, au declarat analiştii într-o notă de luni.